loader
Foto

„Imposibila uşurătate a fiinţei” - filmul serii, la TVR 1

Miercuri, 5 august, de la ora 22:15, aţi putut vedea la TVR 1 pelicula „Imposibila uşurătate a fiinţei” (1988), regizată de Philip Kaufman, după romanul cu acelaşi nume al lui Milan Kundera.

 

În timp ce primăvara pragheză 1968 schimbă istoria şi tancurile sovietice invadează Cehoslovacia, doctorul Tomas, chirurg strălucit şi mare cuceritor, e împărţit între două femei foarte diferite, dar la fel de fascinante: artista Sabina şi chelneriţa Tereza. Însă boemul „menage a trois” nu va reuşi să plutească deasupra turbulenţelor sociale şi politice care-şi lasă amprenta şi asupra ţării, şi asupra sufletelor care o locuiesc.

Despre Imposibila uşurătate a fiinţei, criticii de la Rotten Tomatoes spun că este printre puţinele ecranizări reuşite ale unui roman, iar The New York Times îi recunoştea autenticitea şi „frumuseţea” peliculei, spunând că „e literal, fără măcar să fie literar”.

Doctorul Tomas este interpretat de britanicul Daniel Day-Lewis, deţinător a trei premii Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal , fiind şi singurul actor care are o astfel de performanţă.

Pentru Juliette Binoche, pelicula lui Kaufman a fost cea care i-a adus succesul la nivel internaţional. Actriţă, dansatoare şi scriitoare, Juliette a mai jucat în filme ca The English Patient – pentru care a primit un premiu Oscar şi unul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în rol secundar - Chocolat sau Three Colors: Blue.

Filmul Imposibila uşurătate a fiinţei a fost nominalizat la premiile Oscar (1989) pentru cea mai bună imagine şi cel mai bun scenariu, la premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu şi Premiul Independent Spirit pentru cea mai bună imagine.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...