loader
Foto

Sechelele post-Covid și echilibrul energetic

„Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune să revedeți ediții cu informații utile din domeniul psihoterapiei, esteticii dentare, medicinei oftalmologice, dermatologice și integrative, în perioada 25 - 28 ianuarie.

 

MARȚI, 25 IANUARIE, ORA 11:30

Urgențe oftalmologice

Invitat: conf. dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice, București

(w882)

Într-o perioadă dificilă este important să știm ce reprezintă o urgență oftalmologică pentru a evita aglomerarea spitalelor. De exemplu, ochiul roşu însoţit de durere, eventual cu o scădere a acuităţii vizuale, este o situaţie de urgenţă. La urgențe oftalmologice se încadrează și traumatismele oculare dobândite la joacă, la locul de muncă sau în urma accidentelor rutiere.

Blefaroplastia, chirurgia ploapelor

Invitat: din Germania, prof. dr. Alina Frățilă, medic primar dermatolog, specializare în chirurgie estetică

Pleoapele cu un aspect căzut diminuează din câmpul vizual și deranjează din punct de vedere estetic. Blefaroplastia, corectarea pleoapelor căzute, este o procedură care elimină excesul de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor. De peste 25 de ani, invitata noastră utilizează, cu succes, fără complicații, o tehnică operatorie inovatoare.

MARȚI, 25 IANUARIE, ora 19.00

Sechelele post Covid și echilibrul energetic

Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă

(w882)

Psihicul joacă un rol primordial în apariția bolilor corpului. Reglarea echilibrului energetic poate menține imunitatea în echilibru. După infecția cu SARS-CoV-2, pot persista sechele ca oboseală psihică și fizică, stare de tristețe, anxietate, lipsă de comunicare, dureri inexplicabile, mai ales musculare, transpirații în zona capului, lipsă de concentrare, probleme gastrice, lipsa poftei de mâncare, afectarea pe termen lung a mirosului și a gustului, stări de dezechilibru datorate lipsei de oxigenare. La persoanele care au avut și pneumonie, stările de oboseală sau transpirație sunt mai profunde. Pentru fiecare caz în parte, se poate încerca o terapie personalizată, non-invazivă.

Pielea indică starea de sănătate

Invitat: din Germania, dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatologie–alergologie

(w882)

Pielea, cel mai mare organ al corpului ne apără de bacterii, virusuri și reglează temperatura corpului. Aceasta poate fi atacată și există riscul să apară diferite afecțiuni care pot fi amplificate de stres cum ar fi de exemplu eczeme, herpesuri sau neurodermite. De asemenea, alergiile de sezon și intoleranțele pot afecta epiderma.

MIERCURI, 26 IANUARIE, ora 19:00

Dincolo de graniţele liniei întâi

Invitați: colonel dr. Doina Baltaru, comandant - director general al Spitalului Militar de Urgență "dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca și din Belgia: dr. Graziela Biter, medic specialist anestezie și terapie intensivă, voluntar “Rețeaua de solidaritate”

(w882) colonel do

În prima parte a emisiunii ne conectăm la noua realitate și discutăm despre limite, eforturi omenești, sprijin umanitar, solidaritate, recomandări, dar și cum rezistăm fiecare dincolo de această realitate.

Gestionarea anxietăţii

Invitat: psiholog Diana Lupu, psihoterapeut relațional şi trainer, “Pagina de psihologie”

(w882)

Ne confruntăm cu restricții, probleme de ordin sanitar, social, economic, emoţional şi cu o serie de îngrijorări ce ne consumă energia în încercarea de ne adapta noii realități. În partea a doua a emisiunii, ne informăm cum putem ieși din bucla gândurilor anxioase concentrându-ne pe prezent, pe respirația adâncă, pe acceptarea trăirilor și pe recunoașterea faptului că orice gând este doar un gând.

JOI, 27 IANUARIE, ora 19:00

Implantologia modernă în perioada pandemică

Invitat: dr. Ada Epistatu, medic primar stomatolog, doctor în estetică dentară, competență în implantologie orală

(w882)

O ediţie în care aflăm informații pentru sănătatea orală și cât timp este necesar pentru restaurarea totală sau parţială a gurii pe implanturi.

Radioterapie modernă pentru cancer

Invitat: din Irlanda, prof. dr. Alina Mihai, University College, director de cercetare și director asociat radioterapie, Beacon Hospital, Dublin

(w882)

Pornind de la principale diferențe dintre sistemul medical din Irlanda și cel din România, aflăm care este impactul tehnologiei în radioterapia modernă și evidențiem principalele posibilități terapeutice pentru cele mai frecvente tipuri de cancer.

 

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv: Dan Cadar

Producător tv: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

*Foto credit: Monica Ancuța

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

„Înapoi la argument”: Dialogurile lui H.R. Patapievici cu Andrei Pleșu și Radu Paraschivescu (2007), redifuzate la TVR Cultural

Între 15 și 19 aprilie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Dan Burlac, Radu ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...