"Hotel Imperial" la TVR 2

TVR2 | Duminică, 03 Ianuarie 2021
Din 26 decembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 22.00, la TVR 2 urmărim în premieră un nou serial. Este vorba despre "Hotel Imperial", o producţie italiană din 2015 în regia lui Luca Ribuoli.  

Pe parcursul a 12 episoade, vom intra în atmosfera fastuoasă a unuia dintre cele mai luxoase hoteluri din Alpii Dolomiţi. În acest edificiu simbol pentru începutul secolului trecut, într-un cadru istoric, se desfăşoară o poveste de dragoste pe fundalul secretelor, misterelor, investigaţiilor şi al suspiciunilor care apar la tot pasul.

Aşa cum declara regizorul, a acceptat acest proiect provocat de faptul că „a trebuit să spun o poveste de dragoste și toate forțele care o împiedică să fie trăită. A trebuit să pot reda frumusețea și splendoarea lumii fără griji a turiștilor unui hotel mare înconjurat de minunatele vârfuri montane din Alpi. În același timp, a trebuit să dezvălui latura mohorâtă, ambiguă și întunecată a acelui hotel, cu protagoniști guvernați de pasiuni, însetați de putere și bogăție; chiar, poate, ucigași!”

(oar_w460)

Acţiunea se desfăşoară în Italia, 1905. Pietro Neri, un tânăr dintr-o familie modestă, se angajează camerist la Hotel Imperial, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Alpii Dolomiţi, sub numele fals de Pietro Santi. Scopul său, neştiut de nimeni, este să afle ce s-a întâmplat cu sora lui, Caterina, cameristă la acelaşi hotel, care a dispărut misterios în urmă cu câteva săptămâni. Între Pietro şi Adele Alibrandi, fiica proprietarei hotelului, se naşte o atracţie reciprocă şi cei doi încep să cerceteze împreună dispariţia Caterinei. Însă mama lui Adele încearcă să-i împiedice, invocând reputaţia Imperialului, mai ales după ce descoperă datoriile pe care le-a lăsat în urmă răposatul ei soţ. Soluţia pentru a nu pierde hotelul este ca Adele să se mărite cu administratorul Marco Testa, pe care însă Pietro îl bănuieşte că ar fi implicat în dispariţia Caterinei...

HOTEL IMPERIAL (IMPERIAL – Italia, 2015)
Regia: Luca Ribuoli
Cu: Eugenio Franceschini, Valentina Belle, Marion Mitterhammer, Andrea Bosca

(oar_w460)

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube