Horațiu Mălăele, omagiat la Serile Filmului Românesc de la Iași | VIDEO

TVR3 | Luni, 07 Septembrie 2020
Evenimentul, aflat la a XI-a ediție, este unicul din țară dedicat în exclusivitate cinematografiei românești și se va desfășura în perioada 30 septembrie - 4 octombrie.
Malaele

Ediția de anul acesta este dedicată actorului şi regizorului HORAŢIU MĂLĂELE.

Festivalul de film cuprinde mai multe secțiuni: Retrospectiva Horaţiu Mălăele, Cele mai bune filme ale anului 2018/2019, Premieră, Documentar, Secţiunea Elisabeta Bostan, Scurtmetraje.

(w640) cover mala

"Gala de deschidere va avea loc în Piaţa Unirii din Iaşi, miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 19,00. În cadrul galei va fi difuzată avanpremiera filmului “Luca”, în regia lui Horaţiu Mălăele.

(w640) Luca

(w640) Luca 2

Gala îi va avea ca invitaţi speciali pe: Horaţiu Mălăele, Rodica Mandache, Istvan Teglas, Andi Vasluianu, Irina-Margareta Nistor (Ambasadoare SFR). Retrospectiva Horaţiu Mălăele include filmele: “Moromeţii 2 “(r. Stere Gulea), “Funeralii fericite” (r. Horaţiu Mălăele), “Nunta mută” (r. Horaţiu Mălăele) şi “Această lehamite” (r. Mircea Daneliuc). Retrospectiva îi va avea ca invitaţi pe prietenii din cinematografie ai invitatului special: Meda Victor, Mihai Gruia Sandu, Irina-Margareta Nistor. Programul complet, informaţii despre bilete şi spaţii de proiecţie, în curând, pe www.festivalsfr.ro. Biletele pentru proiecţiile din SFR 11 vor fi disponibile în curând eventbook.ro", au informat organizatorii SFR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Serile Filmului Românesc este un festival inițiat în 2010, la inițiativa Asociației Studenților Jurnaliști din Iași. În prezent, Festivalul SFR este organizat de Asociaţia ARTIS.

Timp de mai bine de zece ani, evenimentul a continuat cu retrospective, invitaţi şi parteneri din lumea cinematografiei şi a ajuns să fie recunoscut la nivel naţional de instituţiile reprezentative din mediul cultural.

În cadrul secțiunilor festivalului, în fiecare an sunt prezentate filme din diferite perioade ale cinematografiei românești, precum și filme noi, de debut sau scurtmetraje. Conceptul festivalului implică difuzarea producţiilor românești cu invitarea actorilor, regizorilor, a scenariștilor și a criticilor de film în cadrul proiecției, și se bucură de un real succes.

Surse foto: Ziarul Metropolis, festivalsfr.ro.

***

Un articol de Irninis Miricioiu

TVR +
Canalul TVR YouTube