loader
Foto

Germania – România, cel mai vizionat meci de la EURO U21

Maratonul transmisiunilor sportive ale Televiziunii Române de la Campionatul European UEFA EURO U21 a readus în atenția publicului fotbalul noii generații. Aproape 1.700.000 de telespectatori în cel mai urmărit minut al partidei Germania – România.

 

Cu 5 puncte acumulate în faza grupelor Campionatului European de fotbal UEFA EURO U21, la fel ca primele două echipe claste în grupa A, naționala de tineret a României părăsește competiția neînvinsă, cu fruntea sus. Diferența de golaveraj face ca elevii lui Mutu să nu fie calificați în sferturi, în locul Germaniei sau Țărilor de Jos – echipe puternice, pretendente la titlu. Deşi publicul nu a putut fi prezent în tribune, telespectatorii au strâns rândurile şi au ţinut aproape de Naţionala U21 în toate meciurile jucate în faza grupelor, partida cu Germania, transmisă în direct la TVR 1 marți, 30 martie, fiind cea mai urmărită de până acum din tot campionatul.

(w882) germania-r

1.680.000 de români au stat cu sufletul la gură la finalul meciului cu Germania, sperând la un gol în poarta apărată de Finn Dahmen, cel mai vizionat minut al partidei înregistrându-se la ora 20.49. Ratingul TVR 1 în acel moment ajungea la 9.5%*, iar cota de piață atingea 19,1%**. Pe întreaga durată a meciului (în intervalul orar 19.00 – 20.50), TVR 1 s-a clasat pe poziția a doua în clasamentul audiențelor. În medie, peste un milion de români au urmărit Germania – România, principalul post al Televiziunii Române înregistrând un rating mediu de 5,7% și un share mediu de 13,5% la nivel național, respectiv 6,5% rating mediu și 15,8% cotă medie de piață la nivelul publicului urban. Un procent de 5,7% a reprezentat ratingul mediu pe target comercial, cota medie de piață pe publicul menționat fiind de 19,2%.

De altfel, întâlnirea cu reprezentativa de tineret a Germaniei a adunat în fața micilor ecrane cel mai mare număr de suporteri tricolori, 1.007.000, în medie. Partida disputată sâmbătă în compania țării gazdă Ungaria a fost vizionată de o medie de 950.000 de telespectatori, iar cea cu Țările de Jos, care a deschis participarea României în faza grupelor, a adus 768.000 de români la TVR 1.

Timp de 8 zile (24-31 martie), TVR a ţinut publicul conectat la fotbalul îndrăzneţ al tinerei generaţii, oferindu-i peste 36 de ore de meciuri de la Campionatul European de Fotbal U21. Comentate de Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin de la faţa locului, dar şi de colegii lor de la Bucureşti, Dragoș Bocanaciu, Bogdan Tomulică și Narcis Șelaru, partidele de fotbal de la EURO U21 au fost completate cu peste 850 de minute de analize şi detalii la cald despre evoluţia competiţiei desfăşurate în acest an în Ungaria şi Slovenia. Cristian Mândru şi Costin Deşliu au moderat „Studiourile UEFA EURO U21”, în care invitaţii Ovidiu Ioaniţoaia, Aurel Ţicleanu, Alin Buzărin şi Marian Mitran au venit cu informaţii şi clarificări pentru microbişti.

(w882) Marian Ola

Miercuri, 31 martie, telespectatorii pot urmări la TVR ultimele întâlniri din faza grupelor de la EURO U21 2021, după cum urmează:

ora 19:00               Danemarca - Rusia (Grupa C)            TVR 1

ora 19:00              Islanda - Franţa (Grupa C)                   TVR 2

ora 22:00              Elveţia - Portugalia (Grupa D)             TVR 1 (înregistrare de la ora 19.00)

ora 22:00              Croaţia - Anglia (Grupa D)                   TVR 2 (înregistrare de la ora 19.00)

TVR transmite în direct şi în exclusivitate toate partidele Campionatului European de Fotbal U21. Fazele superioare ale competiției sunt programate să se dispute în perioada 31 mai – 6 iunie. Meciurile sunt în direct la TVR 1 şi TVR 2, evenimentul fotbalistic fiind accesibil oricărui iubitor al sportului rege.

(w882) mingi semn

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media, date prelucrate SRTv

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...