loader
Foto

„Garantat 100%” călătorie! Cine sunt kurzii şi cum sunt ei, cum e viaţa în Kurdistan | VIDEO

Pentru că le place să ajungă în zone mai puţin călcate de turişti, să descopere locuri, oameni, mâncăruri, poveşti, să răstoarne prejudecăţile – ale noastre sau ale altora, Laurenţia şi Smără ne-au împărtăşit experienţa lor de călătorie în Kurdistan. În ediţia specială „Garantat 100%” din 28 mai, ora 23.00, la TVR 1.

 

Acum trei ani au călătorit timp de 70 de zile în 4,8 mp, cât are van-ul transformat în auto-rulotă, prin ţări precum Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kârgâzstan, Kazahstan. Laurenţia şi Smără, prieteni şi colegi cu moderatorul TVR Cătălin Ştefănescu, ne-au uimit cu o nouă călătorie, de data aceasta, prin Kurdistan. Cum sunt oamenii în această ţară? Ce poveşti au? Ce locuri sau mâncăruri se găsesc pe-acolo? La toate aceste întrebări au răspuns, în noua ediţie „Garantat  100%”, Laurenţia şi Smără. Cătălin Ştefănescu ne-a invitat la TVR 1 duminică, 28 mai, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

„Preferăm Estul pentru că e mai puţin comercial, necosmetizat şi, atunci, ceva mai sincer. După Iran, călătoria în Irak era aproape obligatorie... Când am plecat în Iran, în 2019, mulţi ne întrebau îngroziţi dacă nu ne e frică, iar noi răspundeam: Iran, nu Irak! Aşa că, era momentul să nu-i mai contrazicem pe cei din jur şi să mergem în Irak. Chiar dacă am fost în Regiunea Autonomă Kurdistan, aceasta este parte a Irakului”, clarifică Smără.

„Ne place să călătorim în zone mai puţin călcate de turişti, să descoperim locuri, oameni, mâncăruri, poveşti, să răsturnăm prejudecăţile – ale noastre sau pe ale altora”, adaugă Laurenţia. Cum a fost călătoria de data aceasta, cum este viaţa în Kurdistan am  aflat din poveştile, informaţiile şi fotografiile celor doi călători.

(w882)

„Drumul nostru spre Kurdistan străbătea zona afectată de cutremurul din Turcia, din februarie, şi ne-am gândit că nu putem trece nepăsători, aşa că am decis să ducem câteva ajutoare sinistraţilor, strânse de la prieteni şi colegi”, ne-a spus Smără, care ne-a oferit mai multe amănunte despre demersul lor duminică, la „Garantat 100%”.

Ca şi în Iran, şi de data asta, cei doi invitaţi ai lui Cătălin au intrat în casele oamenilor şi în vieţile lor, au aflat direct de la ei cum e Kurdistanul de azi. „I-am povestit lui Cătălin cum am ajuns să mâncăm kenger și trshk. Cum, nu știți ce sunt? Aflaţi la „Garantat 100%”, ne-a provoacat Laurenţia.

(w882)

Se împuşcă cineva, se mai luptă cu ISIS, ce e peşmerga, cine sunt kurzii şi cum sunt ei? Ce au văzut și cum a fost întreaga experienţă ne-au povestit şi arătat Laurenţia şi Smără, la „Garantat 100%”. Duminică, 28 mai, ora 23.00, la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

Teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, difuzat la TVR Cultural în memoria lui Constantin Cojocaru. Regizorul Jon Gostin: Pierderea sufletului este adevărata maladie a omului contemporan | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează, în memoria actorului Constantin Cojocaru, teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, după ...