loader
Foto

Galerie foto

Gala TIFF, prilej de celebrare a celor două decenii petrecute #împreunăprinfilm

Un intermezzo cultural la TVR 1, în marea de transmisiuni de la Jocurile Olimpice: luni, 2 august, de la ora 23.30, am urmărit Gala de decernare a premiilor Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

 

Festivalului International de Film Transilvania numără deja 20 de ediţii. TVR este alături de TIFF încă de la începuturile sale. La fel s-a întâmplat și anul acesta, când, între 23 iulie – 1 august 2021, au avut loc evenimentele celei de-a 20-a ediţii.

Au fost pregătite momente cu totul speciale, emoţiile Galei de deschidere au fost resimţite, în acest an, în 20 de localităţi din ţară simultan, starul international Sergei Polunin, considerat cel mai talentat dansator al generatiei sale, a fost pentru prima dată în România, ca invitat special TIFF, iar Nae Caranfil, unul dintre cei mai iubiţi regizori români şi un oaspete drag al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a fost distins cu Premiul de Excelenţă.  Nume sonor în cinematografia română, îndrăgită şi apreciată pentru apariţiile sale pe micul şi marele ecran, dar şi în teatru, actriţa Cezara Dafinescu a fost de asemenea celebrată în cadrul ediţiei 2021 a Festivalului International de Film Transilvania. Artista, care a cucerit inimile românilor în zeci de roluri interpretate pe scenă şi în producţii autohtone de succes, a fost distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră la Gala de închidere TIFF 2021, pe 31 iulie.

(w882)

În aplauzele celor peste 1.500 de spectatori din Piața Unirii din Cluj-Napoca Festivalului Internațional de Film Transilvania și-a desemnat câștigătorii sâmbătă seară, pe 31 iulie. Cu participarea starului Sergei Polunin și a unora dintre cei mai importanți cineaști ai momentului, Gala de decernare a premiilor TIFF 2021 a reprezentat un prilej de celebrare a celor două decenii petrecute #împreunăprinfilm. Vânătorul de balene/ The Whaler Boy, debutul regizorului rus Philipp Yuryev, a fost recompensat cu Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro. Premiul i-a fost înmânat chiar de invitatul special al ediției, Sergei Polunin, căruia i-a fost dedicat un moment special la gală.

Vom afla toate celelalte premii acordate la ediţia din acest an a TIFF - luni, 2 august, de la 23.30, la TVR 1.

Producător -  Claudia Spătărescu

credit foto: tiff.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...