loader
Foto

Galerie foto

Galele Premiilor TVR MOLDOVA

TVR i vă invită să revedeţi Galele Premiilor TVR MOLDOVA. Joi 26 septembrie, de la ora 17,30, este difuzată ediţia a doua din 2016, iar vineri 27 septembrie, de la ora 16.25, ediţia a treia din 2017.

 

La Gala Premiilor TVR MOLDOVA din 2016, eveniment unic pentru spaţiul cultural din ţară, au fost premiate nouă personalităţi ale Republicii Moldova. Alături de premianţi au fost oameni de cultură, dar şi artişti de pe ambele maluri ale Prutului, precum Randi, Irina Rimes, Fraţii Advahov, Guz, formaţia Akord, Dida Drăgan sau Gabriel Dorobanţu.

.
Gazdele serii au fost prezentatorii TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc şi Sandu Scobioală, cunoscuţi publicului din emisiunile „Destine ca-n filme” şi „Obiectiv Comun”.

Zeci de interpreţi de pe ambele maluri ale Prutului au facut un show pe cinste: Dida Drăgan, Gabriel Dorobanţu, Basarabeanca, Nelly Ciobanu, Akord, Cristina Croitoru, Irina Rimes, Formaţia Catharsis, Alex Calancea Band, Fraţii Advahov, Guz. Gala TVR MOLDOVA - „Români pentru români” s-a încheiat cu un recital de excepţie susţinut de Randi.

Ediţia din 2017  Gala Premiilor TVR MOLDOVA, prezentată de Mihai Constantin şi Dana Ciobanu, s-a difuzat la TVR Internaţional şi TVR Moldova - duminică, 3 decembrie, în direct de la Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău..
.
.
Nouă personalităţi au fost distinse cu trofeul TVR MOLDOVA - simbol al fraternităţii dintre cele două maluri ale Prutului, iar alte două trofee au fost acordate post-mortem.
.
Publicul a aplaudat în picioare şi a fost profund emoţionat când mama Doinei Aldea-Teodorovici, Eugenia Marin, a primit trofeul acordat de TVR MOLDOVA marilor promotori ai valorilor şi unităţii naţionale, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.
.
Trofeul i-a fost înmânat de directorul general al Televiziunii Române, doamna Doina Gradea. “Deşi de un sfert de secol nu-i mai avem lângă noi, ei vor rămâne veşnic vii prin „Suveranitate”, ”Limba română”, ”Eminescu” şi multe alte piese devenite simbol al renaşterii naţionale din Republica Moldova”, a menţionat Doina Gradea.
.
Ceremonia a fost susţinută de un recital în stilul Cenaclului Flacăra, cea mai puternică mişcare de cultură tânără şi nonconformistă din Europa de Est în perioada 1973-1985. Cele mai cunoscute hituri ale „Generaţiei în blugi” au răsunat pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, în interpretarea îndrăgiţilor membri ai Cenaclului, dar şi a interpreţilor autohtoni: Ion Raţa, Cristina Scarlat, Guz, 7 Klase, Tania Cergă, Geta Burlacu, acompaniaţi de Alex Calancea Band. Baletul lui Teo Rădulescu a redat spiritul şi intensitatea emoţiilor de renaştere naţională a anilor `80. Invitatul special al Galei a fost inegalabila, Dida Drăgan.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...