loader
Foto

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 a transmis în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării premiilor, prin care se încurajează și se promovează cunoașterea într-o varietate de domenii de cercetare, s-a difuzat pe TVR Internaţional tot vineri, 21 iunie, de la ora 23:10.

 

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, ajunsă la cea de-a XI-a ediție, a avut loc la Ateneul Român pe 21 iunie. Evenimentul a fost prezentat de Dan Cărbunaru. În cadrul galei au fost decernate şapte premii, a câte 10.000 euro fiecare, care au fost înmânate de către membri ai Academiei Române.

• Premiul Grigore Moisil pentru Științe Exacte;

• Premiul Henri Coandă pentru Științe Aplicate;

• Premiul Carol Davila pentru Medicină;

• Premiul Eugeniu Carada pentru Economie;

• Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie;

• Premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu, IT.

• Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură;

Programul artistic al serii a fost susţinut de Corul şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” şi prim-solişti ai Operei Române, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Din program au făcut parte compozitii celebre semnate de Verdi, Strauss, Bizet, Puccini, Vivaldi etc.

La Gala Premiilor Marii Loji Naţionale din România şi-au anunţat participarea numeroase personalităţi politice, membrii ai Academiei Române, oameni de cultură şi prestigioși oameni de afaceri.

Gala Premiilor M.L.N.R. urmărește stimularea și dezvoltarea cunoașterii în orice domeniu de cercetare, inclusiv științele socio-umane, atât prin cercetarea fundamentală, cât și prin cercetări avansate pentru dezvoltarea unor probleme complexe, prin dobândirea de cunoștințe noi cu privire la fenomene și procese, formularea și validarea de ipoteze originale, modele conceptuale și teorii.

Premiile se acordă tuturor cetățenilor români rezidenți sau nerezidenți pe teritoriul României, indiferent de sex, religie sau vârstă, masoni sau profani, care în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenție sau inovație, au emis o teorie, teoremă, ecuație, au pus la punct o tehnică, metodă, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele şapte domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnității publice au adus importante servicii ori beneficii țării.

De asemenea, sunt premiate și contribuțiile aduse prin formularea unei teorii, teoreme sau ecuații, dezvoltarea unei tehnici, metode sau procedee cu impact social major în una dintre cele șapte domenii recunoscute.

Gala Premiilor Marii Loji Nationale din România a fost difuzată în direct pe TVR 2 vineri, 21 iunie, de la ora 18:00 şi  şi pe TVR Internaţional în aceeaşi zi, de la ora 23:10. Producător: Larisa Avram. Realizatori: Sânziana Miloşoiu şi Ana Maria Mîndu.

(w882)

Programul Galei Premiilor Marii Loji Naţionale din România:

Ion Ivanovici – „Valurile Dunării”

Discursul Președintelui Academiei Române

Discursul Marelui Maestru al M.L.N.R.

Giuseppe Verdi – Trubadurul „Corul Țiganilor”

• Decernare Premiul „Grigore Moisil”

Ernesto De Curtis – „Torna a Surriento”

• Decernare Premiul „Henri Coandă”

George Bizet – Carmen „Habanera”

• Decernare Premiul „Carol Davila”

Puccini - Tosca „E lucevan le Stelle”

• Decernare Premiul „Eugeniu Carada”

Vincenzo Bellini – Norma „Casta Diva”

• Decernare Premiul „Spiru Haret”

Vivaldi – Anotimpurile „Primăvara”

Discurs

Decernare Premiul „Constantin Brâncuși”

Ludwig van Beethoven - Simfonia a IX a „Oda Bucuriei”

• Decernare Premiul „Nicolae Titulescu”

Johann Strauss – „Marșul lui Radetzky”.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Andra Soceanu: „Am plâns de bucurie împreună cu tatăl meu! Am simțit că aparțin unei țări care a câștigat”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Vacanță pentru elevi, muncă pentru constructori | VIDEO

Unul dintre cele mai importante programe de investiții în şcolile ieşene se derulează în această vară. 14 unităţi de învăţământ sunt sub schele ...

Drama românească „Epava”, în 18 iulie, la TVR Cultural. Regizorul Cornel Gheorghiță: Am trăit schimbarea din 1989 și mi s-a părut că am trecut dintr-o lume în alta

Între 15 și 21 iulie, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați să urmărească dramele „Spirala” (2021), „Epava” (2019) și „Monștri.” (2019) și ...