Gala Premiilor Fundaţiei Culturale „Augustin Buzura”, la TVR 3

TVR.RO | Vineri, 08 Noiembrie 2019
Duminică, 10 noiembrie, de la ora 12.00, urmăriţi un eveniment cu emoţie şi ştaif, ajuns în acest an la cea de-a doua ediţie.

Evenimentul a avut loc în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional din Bucureşti şi a reunit reprezentanţi ai lumii academice şi culturale, prieteni şi apropiaţi ai scriitorului Augustin Buzura.

Scriitorul şi jurnalistul britanic Mike Phillips a primit Trofeul Augustin Buzura cadrul Galei Premiilor Fundaţiei Culturale Augustin Buzura, în semn de recunoaştere a meritelor culturale şi ştiinţifice şi pentru implicare civică.  Tradiţionalul Laudatio a fost rostit de prof. univ. dr. Jean-Jacques Askenasy, premiantul de anul trecut al galei.

Un punct important în program l-a constituit premierea câştigătorilor celor două concursuri lansate la prima ediţie a galei. Un premiu de 10.000 euro a primit Claudia Mărgărit, de la Biblioteca Naţională a României, care a câştigat concursul de scenarii după romanul 'Vocile nopţii', iar câştigătorul concursului de adaptare scenică sub formă de monolog dintr-o operă la alegere a scriitorului Augustin Buzura, Mihai Ignat, conf. univ. dr. la Facultatea de litere din Braşov, a primit un premiu de 5.000 euro. Premiile au fost anunţate şi înmânate de preşedintele juriului, Tudor Giurgiu.

Amfitrion: DANIELA ZECA-BUZURA

Producător: Sânziana Miloşoiu

 

TVR +
Canalul TVR YouTube