loader
Foto

Gălățenii sunt invitați să se bucure de "Folk la Dunăre”

Festivalul de “Folk la Dunăre” a ajuns la cea de-a VI-a ediție. Margda Puşkaş & Rareş Suciu, Zoia Alecu şi Fără Zahăr sunt parte din artiștii ce vor urca pe scena din Grădina de vară "Leonard" din Galaţi, pe 19 și 20 septembrie.

 

Evenimentul este organizat de Teatrul Naţional "Nae Leonard”. În deschiderea festivalului publicul este invitat să asculte grupul Tr3i.

(w882) trei

Trei prieteni pe care muzica folk i-a unit petrecându-și cei mai frumoși ani ai adolescenței cântând muzică folk în Cenaclul Dunărea din Galați și obținând numeroase premii la concursuri și festivaluri. Grupul folk Tr3i are următoarea componență: Marieta Țelinoiu (flaut și voce), Viorel Tăutu (chitară și voce) și Cristian Diamant (chitară și voce).

(w882) magda pusk

Programul primei seri a festivalului va fi completat de artiști renumiți ai genului, Teodora Tabarcea, Margda Puşkaş & Rareş Suciu şi Daniel Iancu.

(w882) zoia alecu

A doua zi de festival aduce în fața publicului alți exponenți ai muzicii folk, Double M., Omul din Sarmisegetuza, Zoia Alecu şi Fără Zahăr.

"Cu o ureche către trecut şi cu un ochi spre viitor, festivalul "Folk la Dunăre" sau "Danube Folk Festival" s-a ţinut de cinci ani, anul acesta ajungând la cea de-a şasea ediţie şi atrăgând sute de spectatori. Muzica folk este una de suflet pentru români, deoarece îmbină armonios vocile puternice, poezia, mesajul şi linia melodică. Publicul de toate vârstele se regăseşte cu uşurinţă în muzica folk şi participă cu totul la spectacol, ceea ce transformă concertele în stări adevărate", au declarat organizatorii într-un comunicat de presă.

Astfel, toți iubitorii muzicii folk sunt așteptați pe 19 și 20 septembrie în Grădina de vară „Leonard”, începând cu orele 20:00, pentru a se bucura împreună de notele nemuritoare ale folk-ului, într-un eveniment ce își propune să promoveze un gen muzical plin de poezie și sensibilitate.

Preţul biletului întreg este de 54 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 32,4 lei. Abonamentul pentru ambele zile de festival costă 64,8 lei. Biletele pot fi achiziţionate online sau de la casieria teatrului, în intervalul orar afişat pe site sau pe pagina de facebook a instituţiei.

***

Surse foto: pagina de Facebook -Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" - Galați, Formula As, Observator BN

Un articol de Irninis Miricioiu

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...