loader
Foto

Galerie foto

Gala de inaugurare a Centrului Naţional Cantus Mundi, în direct la TVR

Spectacolul eveniment  cu participarea a peste 700 de interpreţi  a avut loc luni, 29 septembrie și a fost transmis la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Luni, 29 septembrie, de la ora 17.00, telespectatorii TVR sunt invitaţi la Gala de inaugurare a Centrului Naţional Cantus Mundi, desfăşurată în Sala Rosetti a Palatului Parlamentului. În cadrul evenimentului sunt aşteptate să participe toate corurile din ţară care fac parte din Programul Naţional Cantus Mundi (peste 700 de persoane). Spectacolul Cantus Mundi este transmis în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

Programul Naţional Cantus Mundi a fost înfiinţat în anul 2012, la iniţiativa dirijorului Ion Marin, sub auspiciile Corului Naţional de Cameră Madrigal, fondat de Marin Constantin, cu sprijinul Guvernului României. Beneficiind de suportul didactic al membrilor Corului Madrigal, dar şi al Operei Comice pentru Copii, condusă de soprana Felicia Filip, sute de copii din Bucureşti vor socializa prin intermediul cântului coral.

„Prin practicarea muzicii corale, copilul învaţă să socializeze, se dezvoltă armonios şi devine sensibil faţă de societate şi de cultură. Cantus Mundi este, din acest punct de vedere, un program strategic pentru România. Instituţia noastră va sprijini semnificativ implementarea lui în Bucureşti”, a declarat Felicia Filip.

La rândul său, Ion Marin, director de onoare al Corului Naţional de Cameră Madrigal şi preşedintele Cantus Mundi este convins că „prin limbajul muzical, copiii pot comunica şi tinde către o adevărată armonie socială necesară lumii de mâine, care trebuie să le aparţină lor. Pe cei bogaţi sau săraci, pe cei cu probleme de orice fel sau pe cei lipsiţi de griji - programul nostru îi aduce laolaltă, militând împotriva oricărui criteriu discriminatoriu”.

Programul Naţional Cantus Mundi are ca scop integrarea socială, înlăturarea barierelor discriminatorii dintre tinerii aparţinând diverselor medii, prin intermediul cântului coral şi al terapiei muzicale de grup. Programul îşi propune ca în următorii trei ani să atingă performanţa de a aduce în mişcarea corală 60 000 de copii şi de a pregăti 1200 de dirijori.

TVR susţine, în calitatea sa de partener de onoare, mişcarea corală din România, reprezentată de Programul Naţional Cantus Mundi, pentru motivarea tinerilor şi apropierea lor de fenomenul muzical coral.

 

surse foto: https://www.facebook.com/CantusMundiRomania; http://madrigal.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...