loader
Foto

Fumatul – analizat de Medicii de gardă de la TVR 1

Actorul Vlad Rădescu este invitatul ediţiei de sâmbătă, 29 noiembrie, a emisiunii Medici de gardă, care se difuzează la TVR 1, TVR HD şi TVR+ de la ora 17.00

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv vă dau întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii Medici de gardă sâmbătă, 29 noiembrie. Subiectul este unul de actualitate pentru români: fumatul, iar gazdele emisiunii atrag atenţia asupra efectelor acestui obiecei dăunător, care omoară circa 9.000 de români în fiecare an.

Cel care îi va seconda pe cei patru medici în demonstraţiile lor este nimeni altul decât actorul Vlad Rădescu, un fost fumător înrăit. El va împărtăşi din experienţa proprie şi va dezvălui telespectatorilor cum a reuşit să se lase de fumat. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

De la cardiologul Nico Ferariu veţi afla numai câteva dintre cele peste 4.000 de substanţe nocive care se află în fiecare ţigară, iar cu ajutorul stomatologului Alex Paraschiv vom descoperi ce efect distrugător are fumatul asupra danturii.

Tot de la cardiologul emisiunii aflăm ce tipuri de cancer poate declanşa consumul de tutun şi care sunt afecţiunile cardiovasculare ce pot apărea ca urmare a fumatului.

Oftalmologul Olga Melnic va vorbi despre dependenţa de nicotină şi felul în care ne afectează ea organismul. Iar plasticianul Gad Renert aduce în discuţie plămânul fumătorului şi modul în care acest organ vital este afectat de substanţele nocive din ţigări.

Cei patru Medici de gardă, împreună cu Vlad Rădescu, îşi propun să distrugă mituri legate de fumat, precum: „dacă nu mă las de fumat, pierd sarcina", „bunicul meu a fumat 40 de ani şi a trăit o viaţă îndelungată" etc., dar mai mult de-atât, le propun celor de acasă metodele cele mai eficiente de a renunţa la tutun.

Show-ul medical Medici de gardă a fost lansat la TVR 1, TVR HD, TVR+ în 18 octombrie. Format original, produs de regizorul Petre Năstase, emisiunea, desfăşurată în mod curent pe intervalul 17.00-18.00 în fiecare sâmbătă, îi ajută pe telespectatori să pătrundă în lumea medicală în cel mai spectaculos mod cu putinţă. Emisiunea este prezentată de o echipă tânără şi entuziastă de medici, din care fac parte cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv.

Cei patru Medici de gardă educă publicul larg cum să se menţină sănătos prin respectarea celor mai eficiente şi verificate metode. Medicii de gardă aduc în faţa telespectatorilor realităţile medicale ale momentului şi atrag atenţia asupra pericolelor la care ne expunem fiecare dintre noi atunci când ignorăm sfatul doctorilor.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Duminică, 5 mai, de la ora 11:00, la TVR MOLDOVA şi de la ora 15:00, la TVR Internaţional.