loader
Foto

„Eurovision France, c'est vous qui décidez" va avea loc în ianuarie

France Télévisions a anunțat că „Eurovision France, c'est vous qui décidez” va avea loc în ianuarie 2021, iar în selecție vor fi incluse 12 piese.

 

France Télévisions a anunțat că „Eurovision France, c'est vous qui décidez” va avea loc în ianuarie 2021. Radiodifuzorul public francez a prezentat primele detalii ale noului său proces de selecție „Eurovision France, c'est vous qui décidez”.

Selecția va fi găzduită de comentatorul și prezentatorul de televiziune Stéphane Bern. 12 piese vor concura în spectacolul de o noapte, care va fi găzduit de un oraș din Franța regională. Publicul francez va fi implicat în selectarea piesei la Concursul Eurovision.

Tom Leeb fusese selectat intern de France Télévisions pentru a concura la Eurovision Song Contest 2020. În urma anulării concursului și după difuzarea „Eurovision: Europe Shine a Light", s-a hotărât că publicul va fi implicat în selectarea melodiei pentru Concursul Eurovision.  Din păcate, s-a decis că Tom nu se va întoarce în 2021.

Franța a fost una dintre cele șapte țări care au participat la primul concurs Eurovision în 1956. De atunci, a participat la fiecare concurs în afară de anii 1974 și 1982. Retragerea din 1974 a fost cauzată de moartea președintelui Georges Pompidou, în timp ce retragerea din 1982 a fost rezultatul faptului că TF1 a refuzat să participe la concurs.

Franța a câștigat de cinci ori concursul, ultima oară în 1977 când Marie Myriam a interpretat „L’oiseau et l'enfant”. Cel mai bun rezultat al Franței din ultimele decenii a venit în 2001, când Natasha St-Pier a terminat pe locul 4 la Copenhaga, Danemarca.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...