loader
Foto

Frații de Viță au încins Hora Unirii la Focșani

După mai multe călătorii interesante prin regiuni viticole și podgorii din România, sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 17:00, Cătălin și Adrian Păduraru s-au prins în horă pentru a omagia actul istoric înfăptuit la 24 ianuarie 1859.  

 

Chiar pe vechiul hotar dintre Moldova și Țara Românească, în Piața care înconjoară obeliscul și mai păstrează ca simboluri Monumentul Unirii și borna de hotar, Adrian și Cătălin Păduraru s-au prins în ,,hora noastră cea frățească pe câmpia românească” împreună cu Ansamblul Țara Vrancei, pentru a omagia actul istoric înfăptuit la 24 ianuarie 1859

După o plimbare încărcată de amintiri prin centrul orașului, Frații de Viță s-au oprit și la statuia celui care a fost și va rămâne legat de ideea de întregire a neamului nostru și de proclamarea Unirii: marele istoric, om politic și gazetar - Mihail Kogălniceanu, cel care - după cum spunea Nicolae Iorga - ,,domină ca un uriaș istoria modernă a României”! Urmează bineînțeles, o degustare istorică a unui vin ce-i poartă numele: vinul Kogălniceanu.

Suntem apoi invitați pe Rue du vin, la un magazin de vinuri de calitate și personal amabil ce-ți recomandă cu plăcere un vin care să-ți placă atât de mult, încât să-ți dorești să revii pentru a-l cumpăra din nou.

Și pentru că urmează evenimente importante în lumea vinului, iar Frații de Viță au nevoie de ținute corespunzătoare, vizităm un designer de pantofi care crede în puterea artei, a culturii și eleganței. Ștefan Burdea a reînviat o tradiție veche pentru a da un impuls artei cizmăriei într-o nouă eră. Pantofii sunt personalizați în stil diferit, în modele, culori și combinații variate pentru a transforma orice bărbat într-unul seducător și sigur pe el. De aceea, printre clienții lui se numără chiar și vedete de la Hollywood.

Aflăm apoi povestea Domeniului Aristiței, o bijuterie oenoturistică de patru hectare cultivate cu Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon și cu o cramă boutique, care își propune să continue arta vinului în Valea Călugărească. În mijlocul unui câmp de lavandă, într-un peisaj de excepție completat de câțiva migdali seculari, crama înglobează un beci vechi de un secol și e un loc de relaxare și recreere în compania vinului.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...