loader
Foto

Fostul soţ al „Elodiei de Neamţ”, arestat cu trei înainte ca povestea femeii să apară la Dispăruţi fără urmă

Luni, 17 iunie , de la ora 22.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

 

Luni seară, la Dispăruţi fără urmă, Adrian Bucur aduce în atenţia telespectatorilor TVR 1, TVR HD şi a celor care urmăresc emisiunea online, pe www.tvrplus.ro, un nou caz de dispariţie, dar şi rezolvarea unui caz prezentat în emisiunea de săptămâna trecută. Şi în această ediţie, emisiunea – realizată de TVR cu sprijinul Poliţiei Române – încearcă, printr-o corectă informare, să vină în sprijinul copiilor dispăruţi, al familiilor lor şi al autorităţilor care îi caută.

În ediţia din 10 iunie, emisiunea Dispăruţi fără urmă prezenta cazul Ramonei Ţuţuianu, o tânără de 24 de ani care a dispărut din comuna Taşca, judeţul Neamţ. De la început s-a bănuit că fostul soţ al Ramonei ar fi implicat în această dispariţie. De la început - adică din februarie, anul trecut. Costel Ţuţuianu a fost însă arestat abia săptămâna trecută, luni, cu trei ore înainte ca povestea Ramonei să fie difuzată la TVR. De ce acum şi ce probe i-au convins pe judecători să emită mandatul de arestare vom afla luni, de la 22.30.

Tot atunci, Dispăruţi fără urmă aduce în discuţie povestea Elvirei Ghioca, o fetiţă din Berbeşti, despre care părinţii ei nu mai ştiu nimic de şase ani. În toamna lui 2005, povestea a două fetiţe dispărute a fost îndelung mediatizată. Andreea Dodan şi Larisa Chelaru fuseseră răpite şi ucise. Pe atunci, Elvira Ghioca avea 8 ani. A văzut cazurile celor două fetiţe la televizor, iar mama ei îşi aminteşte că fetiţa i-a spus că pe ea n-o poate păcăli nimeni cu o ciocolată şi că nu se va urca niciodată în maşina cuiva străin. Pe 21 februarie 2007, Elvira a dispărut şi ea, fără urmă.

Mai multe informaţii despre cele două cazuri vor fi dezvăluite, în exclusivitate, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, luni, 17 iunie, de la ora 22.30.

Despre Dispăruţi fără urmă:

La Dispăruţi fără urmă, telespectatorii TVR află că dispariţiile de copii nu sunt întâmplări izolate, ci evenimente nefericite ce pot apărea în viaţa oricărei familii, că au cauze şi că pot fi prevenite. Pe durata a 30 de minute, în fiecare luni seară, telespectatorii pot urmări poveştile unor copii sau adulţi dispăruţi în împrejurări suspecte, dar şi sfaturi pentru prevenirea unor astfel de tragedii. La Dispăruţi fără urmă, un expert criminalist, singurul poliţist din Europa specializat în tehnica îmbătrânirii digitale, realizează portretele celor dispăruţi, aşa cum ar arăta ei astăzi.

Conform statisticilor, peste 3000 de copii dispar, în fiecare an, în România. Copii rătăciţi, copii răpiţi, adolescenţi care fug de acasă. Copii pe care părinţii lor îi caută, în zadar, de ani de zile. În arhivele Poliţiei Române sunt sute de dosare cu copii care n-au mai fost găsiţi niciodată. Emisiunea vine în sprijinul acestora.

Telespectatorii au la dispoziţie adresa de e-mail a emisiunii disparuti@tvr.ro, dar şi pagina de Facebook - www.facebook.com/disparuti pentru a intra în legătură cu realizatorii şi a da informaţiile pe care le deţin în legătură cu cazurile prezentate.

Dispăruţi fără urmă este o premieră în România. Un program având acelaşi profil - „Chi l'ha visto?” („Cine l-a văzut?”) - se difuzează cu succes la Rai 3, în Italia.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Rodica Mandache, în rolul Pălărierului... cel bun, la „Vis sau realitate”

Pe 17 mai, mult admirata actriţă îşi încearcă noi talente. Basti Ţopescu îi este alături, ajutând-o să-şi îndeplinească visul. Un nou episod „Vis ...

Veta Biriş, triplu aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să omagiem viaţa şi cariera artistei împreună cu Mariana Anghel, Niculina Stoican, Ilie Medrea, precum şi cu ...

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.