Forumul Românilor de Pretutindeni

TVR.RO | Vineri, 20 Septembrie 2019
Votul în străinătate, finanţările nerambursabile pentru dezvoltarea afacerilor şi educaţia în limba română au fost câteva dintre temele discutate la Forum. TVRi şi TVR MOLDOVA ne invită să urmărim emisiunea dedicată activităţilor acestui Forum.

Oameni calzi și destoinici de pe cinci continente s-au întâlnit la București, la Forumul Românilor de Pretutindeni.

(w640)

Peste 130 de participanți din 28 de țări au participat la lucrări, întâlniri cu autorități, discuții în paneluri şi vizite culturale.

(w640)

Ceea ce dă sens efortului nu poate fi însă cuantificat: dragul de acasă, dorința de a-i cunoaşte pe ceilalți asemenea ţie dar diferiți, nevoia de colaborare. Fie că trăiesc în Apus sau în Orient, lângă Oceanul Înghețat sau la antipozi, peste Dunăre sau peste Prut, românii s-au întâlnit la București nu pentru a cere, ci pentru a dărui din energia, cunoaşterea, experienţa și forţa lor.

(w640)

Educaţia în limba română pentru noile generații de români din afara granițelor, finanţările nerambursabile pentru dezvoltarea de afaceri în România de către românii din străinătate,  prevenirea abuzurilor asupra persoanelor vulnerabile în fenomenul migraţiei sau serviciile consulare, precum şi  votul în străinătate, au fost principalele teme de discuţie.

***

Difuzări:

TVR Internațional:

21.09.2019, ora 14.00

22.09.2019 ora 02.00

TVR MOLDOVA:

22.09.2019 ora 14.00

***

Un reportaj de Ela Văduva și Raluca Tudor

TVR +
Canalul TVR YouTube