loader
Foto

Finala Festivalului Sanremo, în direct la TVR | VIDEO

Celebrul Festival de la Sanremo ajunge la final! După patru seri de competiţie, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 21.00, în direct la TVR 1, Finala!

 

Amfitrionul spectacolului organizat la Teatrul Ariston din Sanremo este Amadeus, cunoscutul om de televiziune din Italia, care, anul acesta, găzduieşte pentru ultima dată festivalul, iar co-prezentatorul serii este artistul Fiorello.

(w882) Amadeus

Telespectatorii TVR 1 vor afla toate informaţiile de la Bogdan Stănescu şi Kyrie Mendél, cei doi prezentatori TVR care relatează, din studioul de la Bucureşti, despre desfăşurarea festivalului pe parcursul tuturor serilor de concurs.

E o mare bucurie pentru mine să fiu din nou aici, după ce, în anul 2020, comentam, alături de invitaţii mei, ediţia aniversară cu numărul 70. De data aceasta, îl am alături pe artistul Kyrie Mendél, pentru un Festival care înseamnă multă muzică, celebrele flori de pe coasta Liguriei şi multă poveste. Sunt poveştile cântecelor, dar şi poveştile tuturor artiştilor care au urcat pe scena singurului festival care nu s-a oprit niciodată, nici măcar în greaua încercare numită pandemie. Muzică, stil, glamour, culoare, îndrăzneală, umor, emoţie, mesaj şi lacrimi, uneori, un eveniment care, de 74 de ani, lansează şi relansează cele mai importante nume ale industriei cântecului italian. Vă aşteptăm la Marea Finală a unui eveniment care e mai mult decât un spectacol, este mai ales întâlnirea între generaţii de muzicieni de prim rang”, a declarat Bogdan Stănescu.

(w882) Bogdan Sta

În competiţie au intrat 30 de artişti - nume mari ale scenei italiene, dar şi tineri dornici de afirmare -, care au de trecut mai multe probe: interpretare, creaţie şi prezentarea unor melodii celebre din repertoriul italian sau internaţional (coveruri), împreună cu un artist consacrat.

La finalul serii de sâmbătă, vom afla câştigătorul, respectiv artistul care va reprezenta Italia la Eurovision Song Contest. Show-ul va fi completat cu recitaluri şi momente inedite susţinute de interpreţi îndrăgiţi în zonele amenajate în afara scenei teatrului Ariston - pe nava de croazieră Costa Concordia, ancorată în largul coastei Sanremo, în Piazza Colombo sau din studioul emisiunii „Viva Rai2!”, situat în faţa teatrului.

Celebra Gigliola Cinquetti va fi invitata specială a finalei, ea sărbătorind 60 de ani de la câştigarea Festivalului Sanremo şi a concursului Eurovision cu piesa „Non ho l'età (per amarti)”. Pe scenele exterioare teatrului, atmosfera va fi încălzită de rapper-ul Tedua şi cantautorul Tananai.

Festivalul Sanremo este un festival muzical de tradiţie în Europa, care a ajuns anul acesta la cea de-a 74-a ediţie. Din 1951, anul debutului, festivalul a avut loc la Cazinoul din Sanremo, dar începând din 1977, toate edițiile au fost organizate la Teatro Ariston, cu excepția anului 1990, când a fost găzduit la Nuovo Mercato dei Fiori.

Mulţi artişti internaţionali au debutat pe piaţa muzicală italiană datorită Festivalului Sanremo, printre aceştia numărându-se Louis Armstrong, Stevie Wonder, Jose Feliciano, Roberto Carlos, Paul Anka, Yardbirds.

Totodată, de-a lungul anilor, Festivalul a fost o rampă de lansare pentru cântăreți din Italia:  Andrea Bocelli, Paola e Chiara, Giorgia, Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Gigliola Cinquetti etc.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Câştigă România”, un nou sezon la TVR 1

„Câştigă România”, un nou sezon la TVR 1

publicat: Joi, 29 Februarie 2024

„Câştigă România” – singurul quiz-show de cultură generală cu tematică românească – revine la TVR cu patru ediţii pe săptămână.

„Înapoi la argument”: Criticul literar Dan C. Mihăilescu, în dialog cu H.R. Patapievici (ediție din 2007) | VIDEO

Între 26 februarie și 1 martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu politologul Vladimir Tismăneanu, sociologul ...

Producţiile regizorului Stere Gulea, difuzate la „Noaptea Albă a Filmului Românesc” | VIDEO

În luna martie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unuia dintre cei mai importanţi regizori din istoria cinematografiei româneşti: ...