Filmul TVR 1: Nicole Kidman este „Regina deşertului”

TVR.RO | Miercuri, 02 Octombrie 2019
Exploratoarea, scriitoarea, spioana, specialista în arheologie şi diplomata Gertrude Bell este eroina poveştii regizorului Werner Herzog, „Regina deşertului”. Filmul, producţie SUA, Maroc 2015 este la TVR 1 vineri, 4 octombrie, de la 21.10.

A jucat în peste 50 de filme artistice, în numeroase seriale şi show-uri de televiziune. Este deţinătoarea unu Oscar pentru rol feminin principal, iar filmele în care a jucat au fost recompensate cu premii Globul de Aur, BAFTA şi alte distincţii internaţionale importante. E cunoscută şi iubită de o lume întreagă. Vineri seară, o pe vedem frumoasa actriţă australiană Nicole Kidman într-un film din 2015, al lui Werner Herzog, despre un personaj fascinant – Gertrude Bell.

Actorii Robert Pattison, James Franco, Damian Lewis completează distribuţia peliculei Regina deşertului (Queen of The Desert – SUA, Maroc, 2015), programată de TVR 1 pe 4 octombrie, de la ora 21.10.

(w640)

Exploratoare, scriitoare, spion, arheolog şi diplomat cu influenţă covârşitoare asupra Orientului Mijlociu de la începutul secolului XX, Gertrude Bell a avut un rol important în modernizarea statelor Irak şi Iordania, devenind negociator între Imperiul Britanic şi numeroasele triburi din Orientul Mijlociu.

Iubită de localnici şi respectată de autorităţi, Bell a devenit una dintre cele mai puternice femei ale acelei epoci. Filmul lui Werner Herzog urmăreşte cronologic evenimentele din viaţa eroinei, începând cu tinereţea acesteia, până la moartea ei.

(w640)

(w640)

Este primul film în care actriţa Nicole Kidman joacă împreună cu James Franco şi Robert Pattinson. Ea şi Franco ar fi trebuit să fie pe aceleaşi platouri de filmare pentru Dulcea pasăre a tinereţii în 2011, dar nu s-a mai concretizat. Motivul pentru care Werner Herzog l-a distribuit pe Robert Pattinson în rolul T.E.Lawrence în Regina deşertului este explicat chiar de regizor: „aveam nevoie de un englez get-beget, care încă are aerul unui şcolar, dar care este şi foarte inteligent”.

(w640)

(w640)

(w640)

Pentru rolul din drama/filmul aventură Regina deşertului, actriţa australiană Nicole Kidman a luat lecţii de călărie şi nu orice cabalină, ci cămile. La filmare, ea a avut propriul dromader, pe care l-a numit Barbie. Naomi Watts a fost distribuită iniţial în rolul Gertrude Bell, dar a renunţat deoarece filmările au întârziat, astfel că buna ei prietenă, Nicole Kidman, a fost preferată pentru rol.

(w640)

Werner Herzog a decis să filmeze pentru Regina deşertului chiar şi în timpul unei furtuni reale de nisip, ceea ce în mod normal este evitat la filmări, din cauza problemelor tehnice care intervin la camerele de filmare din cauza nisipului. Şi tot în deşert, regizorul a valorificat o altă oportunitate, aceea de a filma un alt fenomen rar: zăpadă căzută în deşert. Cele două fenomene naturale au fost surprinse şi le vom vedea în filmul de vineri seară la TVR 1.

(w640)

Biletele pentru toate cele cinci proiecţii ale filmului Regina deşertului, programate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în 2015, au fost epuizate în câteva ore.

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube