„Marile manevre", la TVR 1 | VIDEO

TVR1 | Joi, 18 August 2022
Gérard Philipe, Michèle Morgan şi Brigitte Bardot joacă în filmul regizat de René Clair. Îl puteți urmări marți, 23 august, la TVR 1,  de la ora 21.00.

Filmul are în palmares premiul David di Donatello pentru cel mai bun film străin. Sigur de farmecul său, tânărul ofiţer de cavalerie Armand de la Verne pariază cu camarazii de garnizoană că o poate seduce pe prima femeie întâlnită în cale, până la începerea marilor manevre.

Deşi iniţial planul lui pare să funcţioneze, eroul sfârşeşte prin a se îndrăgosti de „victima” aleasă la întâmplare, o frumoasă pariziancă divorţată, pe nume Marie-Louise.

(w640)

TVR 1 vă propune pe 23 august un film clasic, din 1955, regizat de René Clair, primul său film color pentru care a semnat regia.

În rolul principal a fost distribuit cine altcineva decât idolul franţuzoaicelor din acea vreme, bărbatul frumos adorat în întreaga lume: Gérard Philipe.

(w500) Gerard Phi

Puţini ştiu însă că el a avut o singură mare iubire, Nicole Fourcade. Cu 5 ani mai în vârstă decât el, cu soţ şi mamă a unui copil. După nouă ani de iubire, în 1951, cei doi ajung  să se căsătorească. Au doi copii, Anne Marie (1952) şi Oliver (1956), iar ei rămân un cuplu până la sfârșitul prematur al actorului, în noiembrie 1959.

TVR +
Canalul TVR YouTube