loader
Foto

O poveste de dragoste interzisă, în drama „Box”, premiată la Festivalul de la Karlovy Vary, în 21 septembrie, la TVR Cultural

TVR Cultural le-a adus telespectatorilor, în 18 și 21 septembrie, două povești remarcabile: „Reîntoarcerea” („Retrace/„Visszatérés”), despre înfruntarea trecutului, și „Box”, despre un tânăr de 19 ani, care se îndrăgostește de o femeie căsătorită, cu mult mai mare decât el.

 

Luni, 18 septembrie, de la ora 22.15, TVR Cultural a difuzat drama „Reîntoarcerea” („Retrace/„Visszatérés”, 2011), regizată de Judit Elek, despre o femeie din Ardeal care a supraviețuit Holocaustului, stabilită în Suedia, și care vizitează România în teribilii ani '80 ai României lui Ceaușescu, pe urmele vechii sale vieți. Trailer-ul filmului este disponibil aici.

În rolurile principale îi găsim pe Kathleen Gati, Philip Zandén, Demeter András și Sarah Clark.

(w882) Reîntoarc

Sursă imagine: Captură video trailer YouTube

(w882) Reîntoarc

Sursă imagine: Captură video trailer YouTube

Katherine (Kathleen Gati), eroina principală, se întoarce în România, să viziteze satul în care s-a născut, împreună cu soțul și sora ei, iar amintirile sale din copilărie îi revin. Pe lângă înfruntarea trecutului, ea trebuie să facă față realităţii apăsătoare a dictaturii ceauşiste şi iubirii născânde dintre soţul său şi propria ei soră, potrivit sinopsisului.

(w882) Reîntoarc

Sursă imagine: Captură video trailer YouTube

În paralel, regizoarea zugrăvește și destinul lui Sandor, prietenul din copilărie al Katherinei și prima ei iubire. Bărbatul a ajuns pădurar și are un sfârșit tragic.

(w882) Reîntoarc

Sursă imagine: Captură video trailer YouTube

În finalul dramei, cele două povești se împletesc.

Joi, 21 septembrie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat drama „Box” (România, 2015), în regia lui Florin Șerban, distinsă cu Premiul FIPRESCI, în cadrul Festivalului de la Karlovy Vary.

În rolurile principale, sunt Rafael Florea, Hilda Péter și Nicolae Motrogan.

(w882) Box

Sursă foto: Aarc.ro

Filmul „Box” spune povestea lui Rafael, un tânăr de 19 ani, care vrea să devină un mare pugilist. Se îndrăgostește de Cristina, femeie căsătorită, de 34 de ani, actriță la un teatru de provincie. Cei doi n-ar fi trebuit să se întâlnească vreodată, însă drumurile lor se întretaie şi o pasiune irezistibilă se naşte. De-a lungul poveştii, fiecare învață, în felul său, lecția maturizării și a compromisului.

Pentru Rafael Florea, absolvent al unor cursuri de actorie susținute de Florin Șerban, a fost primul rol într-un lungmetraj.

(w882) Box

Sursă foto: Aarc.ro

Urmăriți mai jos un promo al TVR, din anul 2019:

Povestea începe cu el, după care continuă cu ea. Se întâlnesc din nou, după care continuă cu el. Merge tot timpul în spirală – pe mijloc ei se întâlnesc –, dar nu diferă mult vizual de la unul la altul.

În schimb, partea sonoră diferă foarte tare şi e foarte subiectivă. La el tot ce se aude e sincopat, ritmat, pe când la ea e mult mai melodios. Asta pentru că vin din medii diferite, au vârste diferite“, a explicat regizorul Florin Șerban, citat de Aarc.ro.

(w882) Box

Sursă foto: Aarc.ro

(w882) Box

Sursă foto: Aarc.ro

 
Festivalul „Enescu”: Dirijorul Cristian Măcelaru susține două concerte-eveniment, alături de Orchestra Națională a Franței

Director artistic al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, dirijorul Cristian Măcelaru revine pe scena Sălii Palatului, în ...

Ce se află în spatele unei imagini? Filmul „Femei obișnuite”, cu actrița de origine română Elina Löwensohn, în 28 septembrie, la TVR Cultural

Între 25 septembrie și 1 octombrie, TVR Cultural le aduce telespectatorilor trei filme captivante: thrillerul „Vinovatul”, nominalizat la ...

Festivalul „Alfabetul Convieţuirii” o sărbătoare a tradiţiilor şi a bucuriei

Ediţia aniversară a evenimentului ce promovează cunoaşterea şi valorificarea patrimoniului cultural al minorităţilor naţionale va avea loc între ...