Filme de weekend, la TVRi

TVRi | Marţi, 14 Ianuarie 2020
Urmăriți două filme românești în regia lui Geo Saizescu, Cezar Grigoriu, respectiv Nicolae Mărgineanu, sâmbătă și duminică de la ora 23.00!
Dragoste la zero grade

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 23.00 - comediaDragoste la zero grade

La un concurs de schi de la Poiana Braşov, Oana, o tânără de nădejde a uzinei locale, se ciocneşte pe pârtie cu Andrei, un tehnician TV venit în zonă să monteze un releu. Din impactul neaşteptat se naşte o dragoste fulgerătoare. Dar dacă sentimentele lui au ajuns la punctul de fierbere, ale ei sunt la... limita îngheţului. După ce Oana pierde concursul de schi, iar Andrei aparatul cu care lucra, cei doi trec printr-o grămadă de peripeţii, dar în cele din urmă descoperă iubirea, chiar dacă temperaturile sunt mult sub zero.

România, 1964

Regia: Geo Saizescu, Cezar Grigoriu

Cu: Iurie Darie, Sebastian Papaiani, Coca Andronescu, Mariela Petrescu, Dem Rădulescu

(w640) Un bulgare

Duminică, 19 ianuarie, ora 23.00 - drama Un bulgăre de humă

Ion Creangă îşi apreciază poveştile ca fiind o simplă sursă de amuzament, deoarece le lipseşte profunzimea. Mihai Eminescu, bunul lui prieten, încearcă să-l convingă că deţine un talent deosebit, dar şi poetul are problemele sale, fiindcă este implicat într-o imposibilă poveste de iubire cu Veronica Micle.

„Pentru a deveni personaje de film, trebuia ca Eminescu şi Creangă să coboare de pe statui şi să prindă viaţă împrumutând chipurile unor actori ... În loc să păstrăm un ton solemn, omagial, care ar fi imprimat filmului, cred, un aer sentenţios, am încercat să ne apropiem cu discreţie şi căldură de personalităţile readuse la viaţă”. - Nicolae Mărgineanu

* 1990 - Costineşti - Premiul pentru interpretare masculină - Dorel Vişan

România, 1989

Regia: Nicolae Mărgineanu

Cu: Dorel Vişan, Adrian Pintea, Maria Ploae

 

TVR +
Canalul TVR YouTube