loader
Foto

Galerie foto

Fiica lui Tudor Vornicu prezintă De la A la... infinit la TVR 1

Smaranda Vornicu reia, după mai bine de 30 de ani, show-ul de divertisment realizat de Tudor Vornicu la TVR

 

La aproape 25 de ani de când Tudor Vornicu nu mai este, Smaranda Vornicu, fiica îndrăgitului realizator de televiziune al TVR, face, la rândul său, divertisment De la A la infinit. Din octombrie, emisiunea cu acelaşi nume produsă în urmă cu 32 de ani de Tudor Vornicu va fi prezentată şi realizată la TVR 1 de fiica lui, Smaranda, aceasta încercând să calce cu mândrie pe urmele tatălui ei în televiziune.

„Am crescut prin birourile şi pe coridoarele Televiziunii Române. I-am cunoscut pe oamenii de aur ai acestei instituţii, încă din vremurile în care arta de a face televiziune de calitate ţinea nu doar de profesionalism, ci de un fel de magie, un fel de probă de echilibru fragil, uneori periculos. Lucrul cel mai important pe care l-am învăţat de la toţi aceşti oameni extraordinari este respectul pentru telespectator. Românii ne dau din timpul şi din atenţia lor – sunt daruri extrem de preţioase, pe care trebuie să le tratăm cu responsabilitate şi să le răsplătim cum se cuvine. Din acest respect şi din această responsabilitate se construieşte, de către întreaga noastră echipă, proiectul magazinului De la A la infinit, declară Smaranda Vornicu, realizatoarea şi prezentatoarea emisiunii de la TVR 1.

Smaranda Vornicu are 48 de ani şi a terminat Facultatea de Stomatologie din cadrul UMF Bucureşti. „Până în 1993, am fost Doamna Doctor şi am tratat copii (şi nu numai) cuminţi (şi nu numai). Pentru că totul în jur se schimba cu repeziciune sau poate pentru că eu mă schimbam cu tot atâta repeziciune, am reînceput să scriu poezie. Cu febrilitate, cu un fel de inocenţă redescoperită şi multă încurajare din partea prietenilor mei, Paul Shalit şi Alexandru Andrieş. Aşa a început volumul Se plâng de mine îngerii”, mărturiseşte Smaranda Vornicu.

A continuat apoi, după cum ea însăşi spune, ca account executive, jurnalist freelance, editor, manager, asociat, poet de ocazie, aventurieră în bucătărie, editor independent, croitoreasă lipsită de răbdare, sportivă leneşă, călătoare entuziastă, dependentă de pantofi şi cosmetice. În descrierea pe care şi-o face, Smaranda Vornicu nu uită să enumere nici celelalte „etape” ale vieţii sale: elevă, studentă, bloggeriţă, fumătoare, fiică, nepoată, strănepoată, soră, iubită, soţie, noră şi mamă. Din această toamnă, Smaranda Vornicu alege să urmeze paşii tatălui ei -  munca în televiziune.

„De la A la infinit” a fost - încă de la începutul său -  şi rămâne un proiect de televiziune extrem de ambiţios. Sunt mulţi oamenii, sunt multe întâmplările şi informaţiile care îşi vor găsi locul în acest spaţiu televizat atât de generos. Ceea ce sperăm să le unească, să le contopească într-un magazin reuşit de sâmbătă după-amiaza, sunt câteva criterii validate de Televiziunea Română de-a lungul timpului: valoarea, inteligenţa, bunul gust, bunul simţ şi utilitatea pentru telespectator. Nu este o misiune uşoară, însă este - în fond şi la urma urmei – misiunea autentică a postului de televiziune naţional”, este de părere Smaranda Vornicu, realizatoarea şi prezentatoarea noii emisiuni de la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: Marţi, 30 Aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.