loader
Foto

Fete frumoase, mister, magie şi eroi ai timpurilor noastre în serialul „Bibliotecarii”

Magia pune stăpânire pe întreaga lume în serialul difuzat de TVR 1 de luni până vineri, ora 18.50. Seriile 3 şi 4 „Bibliotecarii” vin cu noi aventuri ale echipei fantastice preocupate să protejeze comorile mistice ale lumii de forţe malefice răzbunătoare.

 

Când spui Bibliotecarii, te aştepţi la o poveste mai degrabă cuminte, în care cei care păzesc tezaurul literaturii lumii îţi ghidează călătorile şi îţi deschid mintea spre tărâmuri necunoscute, fascinante. Dar Bibliotecarii din seria cu acelaşi nume difuzată de TVR 1 sunt mult mai mult de atât: ei întruchipează nişte aventurieri, o echipă fantastică, preocupată să protejeze comorile mistice ale lumii de forţe malefice răzbunătoare. Cu alte cuvinte, în fiecare seară, chiar înaintea principalului Telejurnal al zilei, de luni până vineri, ne putem relaxa urmărind un serial plin de mister, magie, cu călătorii în timp şi forţe supranaturale reînviate, în care descoperim mituri şi zei legendari şi în care eroi ai timpurilor noastre sunt interpretaţi de actori iubiţi de public.

(w882)

(w882)

(w882)

„Faptul că trăim în această lume magică ne oferă o incredibilă oportunitate. Nu suntem ţinuţi în loc de reguli obişnuite şi fiecare episod este diferit. Un episod este inspirat din genul horror, altul te duce direct în lumea comediei, iar altul este aproape de basm. De asemenea, în Bibliotecarii întâlnim aspecte ale călătoriei în timp şi abordăm subiecte din magie, dar şi din istorie. Posibilităţile în acest serial sunt pur şi simplu nelimitate, iar pentru un actor asta înseamnă nespusă bucurie şi multă distracţie pe platoul de filmare”, mărturiseşte Lindy Booth, actriţa cu ochii albaştri pătruzători din serialul pe care telespectatorii îl pot urmări de luni până vineri, ora 18.50 la TVR 1. Actriţa de origine canadiană o interpretează pe Cassandra Cillian în serial, o tânără matematiciană genială, care poate recupera informaţii din trecut prin intermediul halucinaţiilor senzoriale şi auditive.

(w500)

Din model Christian Dior şi Victoria's Secrets, supererou capabil să-şi schimbe înfăţişarea în X-Men şi agent de apărare în Bibliotecarii

(w882)

Frumoasa actriţă californiană Rebecca Alie Romijn, pe care o vedem în serialul Bibliotecarii în rolul Eve Baird, fost agent anti-terorism - îşi antrenează colegii şi veghează la siguranţa lor - s-a lansat în lumina reflectoarelor ca model. A pozat pentru Sports Illustrated, Christian Dior şi Victoria's Secrets, ca să amintim doar câteva, iar mai multe reviste americane, printre care FHM şi Maxim au inclus-o în topul celor mai sexy femei mai mulţi ani la rând.

(w882)

Porecla ei în liceu (Berkeley High School) era Drăguţa Blondă Gigantică. Şi-a păstrat alura şi silueta şi în facultate, dar în prezent, pentru a-şi menţine greutatea, actriţa recurge la un program strict de streching şi de antrenament al muşchilor.

(w500)

(w882)

Cel mai cunoscut rol al Rebeccăi Alie Romijn în cinema şi care i-a asigurat vizibilitate maximă în lumea filmului a fost Mystique, în X-Men (2000), producţie inspirată din seria Marvel comic books despre o fată supererou dotată cu abilitatea de a-şi schimba forma/înfăţişarea pe care o ia.

(w500)

Pentru a intra în pielea personajului Mystique în X-Men, în fiecare zi Rebecca trebuia să înceapă pregătirea pentru rol complet dezbrăcată, două specialiste în arta machiajului urmând să îi aplice o vopsea albastră şi alte materiale autoadezive pe întreg corpul, timp de nu mai puţin de 8 ore. Vă imaginaţi ce însemna îndepărtarea acestui machiaj după încheierea filmărilor... Dar în ciuda tuturor acestori chinuri şi dificultăţi tehnice, filmul regizorului Bryan Singer a înregistrat un mare succes de public, viitorul Rebeccăi în lumea filmului fiind practic asigurat.

(w882)

Apep, zeul egiptean al Haosului

În cel de al treilea sezon al serialului, Bibliotecarii se văd forţaţi să facă faţă unui inamic mai periculos decât toţi duşmanii cu care s-au confruntat până acum: Apep, zeul egiptean al Haosului. După ce iese la iveală dintr-un sarcofag din Egipt, Apep - care ia forma fiecărui trup uman pe care îl posedă - este hotărât să deschidă un portal spre o dimensiune alternativă, pentru a elibera Răul pur în lume.

(w882)

Apophis (cunoscut şi ca Apep sau Distrugătorul) era spiritul antic al răului şi distrugerii, zeul demon-şarpe în mitologia egipteană, care locuia în întunericul etern. Zilnic, aştepta să distrugă Barca Solară a lui Ra (zeul soare) care plutea deasupra cerurilor. Rolul primordial al lui Ra era să-l învingă pe Apophis şi să-l oprească de la distrugerea bărcii. Uneori, Apophis reuşea să învingă, iar lumea se cufunda în întuneric (atunci era eclipsă solară). Dar Ra şi însoţitorul său, Mehen, despicau pântecele lui Apophis permiţând Bărcii Solare să scape.

Apophis comanda o armată de demoni care distrugeau omenirea. Oamenii puteau învinge aceşti demoni doar dacă îşi puneau credinţa în zeii luminii.

(w882)

Aventurile Bibliotecarilor se petrec la subsolul Bibliotecii Metropolitane din New York, unde se află sediul unei străvechi organizaţii secrete care rezolvă mistere imposibile, luptă cu ameninţări supranaturale şi recuperează artefacte cu puteri magice din întreaga lume. Le putem urmări la TVR 1 de luni până vineri, ora 18.50.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...