loader
Foto

Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba, la Vaideeni | VIDEO

În comuna Vaideeni, din Vâlcea, se desfăşoară în aceste zile cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Naţional al Sculptorilor cu Drujba.

 

Anul acesta, la deschiderea evenimentului, vizitatorii au avut parte de un moment inedit. Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba organizat în satul Cerna, din Vaideeni, a debutat anul acesta cu o demonstraţie de paraşutism organizată de Aeroclub România, care a dorit să onoreze astfel memoria Smarandei Brăescu, prima femeie din ţara noastră şi a treia din Europa care a sărit cu paraşuta.

Şase paraşutişti îmbrăcaţi în cămăşi tradiţionale au aterizat la Cerna şi au predat ştafeta care simbolizează începutul festivalului. Momentul este strâns legat de faptul că s-au împlinit 90 de ani de când Smaranda Brăescu a stabilit un record mondial. În 1932, îmbrăcată în straie tradiţionale, Smaranda Brăescu a executat un salt cu paraşuta de la peste 7 mii de metri altitudine.

Personalitatea Smarandei Brăescu va fi anul acesta principala sursă de inspiraţie pentru sculptorii cu drujba care participă la festival. 11 carveri şi-au anunţat prezenţa la ediţia din acest an. Festivalul se va încheia pe 31 iulie. Intrare la festival costă 25 lei/zi.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...