Festivalul-Concurs Naţional de interpretare vocală „Mariana Drăghicescu”, ediţie jubiliară

TVR.RO | Vineri, 14 Septembrie 2012
A X-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de interpretare vocală „Mariana Drăghicescu” va avea loc în perioada 26-30 septembrie.
Feszival Mariana Draghicescu

Asociaţia „Mariana Drăghicescu” şi TVR Timişoara organizează, în perioada 26-30 septembrie 2012, cea de-a X-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de interpretare vocală „Mariana Drăghicescu”. Concursul este destinat soliştilor vocali cu vârsta între 16 şi 30 de ani.

Probele de concurs constau în interpretarea unei piese fără acompaniament muzical (obigatoriu doină sau baladă) şi a unei piese cu acompaniament muzical din zona pe care o reprezintă concurentul. Preselecţia se va face în urma interpretării, de către concurenţi, a unei piese (fără partitură) la alegere, din repertoriul Marianei Drăghicescu.

Înscrierea concurenţilor se face prin trimiterea, pe adresa Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş (Timişoara, strada E. Ungureanu, nr. 1), la numărul de fax 0256/435.566 sau pe adresa de e-mail ccajt@ccajt.ro, până în data de 24 septembrie 2012, a următoarelor documente:

- fişa de înscriere care se găseşte pe site-ul ccajt.ro;

- partitura piesei cu acompaniament muzical.

Preselecţia va avea loc miercuri, 26 septembrie, cu începere de la ora 11.00, la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş  (Timişoara, strada E. Ungureanu, nr. 1), iar concursul propriu-zis se va desfăşura joi, 27 septembrie, începând cu ora 18.00, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Gala Laureaţilor şi recitalurile invitaţilor, care vor avea loc  duminică, 30 septembrie, de la ora 14.00, la Bogâltin-Cornereva, judeţul Caraş-Severin, vor încheia Zilele Festivalului Naţional „Mariana Drăghicescu”.

 

Se vor acorda următoarele premii:

Trofeul „Mariana Drăghicescu” - 2000 RON

Premiul I - 1500 RON

Premiul II - 1200 RON

Premiul III - 1000 RON

Menţiuni -  500 RON

 

Festivalul va fi transmis pe TVR Timişoara şi TVR 3.

TVR +
Canalul TVR YouTube