Festival pescăresc pe malul Oltului | VIDEO

TVR.RO | Marţi, 02 August 2022
În comuna vâlceană Budeşti a avut loc în acest weekend cea de-a doua ediţie a Festivalului Peştelui.
peste

Evenimentul le oferă posibilitatea localnicilor şi pescarilor să se facă remarcaţi pentru talentul pe care-l au în bucătărie, în cadrul unui concurs gastronomic. Şi pentru că localitatea Budeşti este situată pe malul stâng al râului Olt, vedeta festivalului a fost şi de această dată borşul de peşte. Cinci echipe de bucătari şi pescari s-au întrecut anul acesta la Festivalul Peştelui, de la Budeşti.

Festivalul este primul de acest gen organizat într-o localitate vâlceană de pe malul Oltului şi are ca scop promovarea zonei şi a bucatelor tradiţionale. Prima ediţie a fost finanţată de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, prin intermediul unei asociaţii de pescuit. Anul acesta, Consiliul Local Budeşti a sprijinit financiar organizarea evenimentului, dar autorităţile locale speră că pentru următoarea ediţie vor reuşi să atragă din nou bani de la Uniune.

De bucatele gătite în cadrul concursului s-au bucurat anul acesta peste 500 de localnici. Toate porţiile de mâncare au fost distribuite gratuit. Cei care au fost prezenți la festival au avut parte şi de un spectacol de muzică populară până târziu în noapte.

TVR +
Canalul TVR YouTube