loader
Foto

Fenomenele meteo şi noţiunile despre climă, explicate în emisiunea „E VREMEA TA!”

„Ce înseamnă amprentă de carbon? Dar COP? De ce contează o creştere a temperaturii medii globale de numai jumătate de grad C? Cum şi unde se măsoară concentraţiile gazelor cu efect de seră?”,  sunt doar câteva întrebările la care vom afla răspunsul răsfoind "dicţionarul schimbărilor climatice", în fiecare luni, de la ora 18:50, la „E Vremea Ta!”.

 

„E vremea ta!” să afli la TVR 2 cele mai complete şi rapide informaţii despre starea vremii, cele mai noi informaţii despre climă, mediu și alte domenii conexe. 7 zile din 7, de la ora 18:50, telespectatorii TVR 2 vor afla noutăți de la specialiști și vor ști cum timpul probabil ne influențează viața.

„Clima este într-o continuă schimbare, cu fenomene meteo severe din ce în ce mai frecvente şi mai neaşteptate. Se vorbeşte despre schimbările climatice şi auzim termeni precum efect de seră, bucle de feedback, amprentă de carbon etc. pe care adeseori nu îi înţelegem pe deplin. Acesta este rolul dicţionarului schimbărilor climatice pe care îl vom urmări în ediţiile emisiunii din fiecare zi de luni, care sunt dedicate studiului schimbărilor climatice”, spune realizatoarea Cristina Dănilă.

(w882)

Tot luni, specialişti români şi străini explică fenomenele meteo şi noţiuni despre climă, urmărim desfăşurarea reuniunilor mondiale privind schimbările climatice şi ne punem la curent cu ultimele studii din domeniu. Iar rubrica lunară dedicată stării planetei prezintă buletinele realizate de agenţiile specializate.

„E Vremea Ta” să afli noutăţi despre vreme şi climă, 7 zile din 7!

Emisiunea a debutat în toamna anului 2016 şi până acum a adunat aproape 4000 de ediţii, iar vremea, clima şi schimbările climatice sunt temele principale. Prezentatorii, Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu, alături de echipa emisiunii „E Vremea Ta!” au în vedere tot ceea ce influenţează sănătatea planetei noastre. Temele abordate vizează biodiversitatea, modul în care vremea şi clima ne influenţează sănătatea, ultimele noutăţi despre mediu, din ştiinţă, tehnologie şi alte domenii conexe.

Meteorologul ANM Mihai Huştiu este invitatul emisiunii în fiecare ediţie de vineri pentru a prezenta prognoza săptămânii care urmează.

În 2022, un realizator din echipa emisiunii (Cristina Dănilă) a fost primul jurnalist român prezent la o Conferinţă ONU privind schimbările climatice, COP27 (Egipt).

Realizatorii ediţiilor zilnice: luni - Cristina Dănilă, marţi - Laurenţiu Mandu, miercuri - Adrian Bănuţă, joi - Mirela Goldic, vineri - Claudia Nicolau, sâmbătă - Raluca Arvat, duminică - Roxana Iordache.

Producător: Raluca Stroe Brumariu.

(w882)

Fotografii: Shutterstock

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...