loader
Foto

TVR a transmis Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn| VIDEO

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 15.30, la TVR 2 ați putut urmări Gala laureaților de la Campionatul European de patinaj artistic 2022 - Tallinn, Estonia.

 

Cele mai mari nume ale patinajului mondial, printre care celebrii dansatori francezi Gabriella Papadakis-Guillame Cizeron, dar şi frumoșii Viktoria Sinitsina și Evgheni Katsalapov, campioni europeni și mondiali en-titre, vor evolua în competiţiile difuzate de Televiziunea Publică.

Miercuri, 12 ianuarie, de la ora 14.00, la TVR 2 se dă startul transmisiunilor în direct de la Campionatul European de patinaj artistic 2022, care anul acesta va avea loc la Tallinn, Estonia. Apreciaţii patinatori de pe continent se întorc la TVR 2, între 12 şi 16 ianuarie, pentru Campionatul European.

Artiștii gheții sunt dornici să concureze după un an de pauză forțată din cauza pandemiei și gata să arate că au folosit acest timp în favoarea performanței.

Estonia a pregătit condiții speciale pentru ca această competiție să se poată desfășura, iar măsurile de siguranță sanitară se vor respecta de către toți participanții.

Comentariile Alinei Alexoi și ale Monicăi Bucur vor însoţi telespectatorii TVR 2 atât în competiţia pentru medalii la Campionatul European Tallinn 2022, cât și la Turneul celor 4 Continente, care se va desfăşura tot la Tallinn, între 20 – 23 ianuarie 2022.

Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022 se difuzează şi la TVR MOLDOVA, în perioada 12-16 ianuarie simultan cu TVR 2, dar şi pe TVR+.

Programul transmisiunilor TVR 2 de la Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022:

MIERCURI 12 ianuarie

14.00 *program scurt – băieţi

19.00 *program scurt – perechi

02.40 *program scurt – perechi (R)

JOI 13 ianuarie

14.00 *program scurt – fete

19.00 *program liber – perechi * Ceremonie

02.40 *program scurt – perechi *Ceremonie (R)

VINERI 14 ianuarie

14.00 *program scurt – dans

19.00 *program liber – băieţi *Ceremonie

SÂMBĂTĂ 15 ianuarie

14.00 *program liber – dans *Ceremonie

20.00 *program liber – fete *Ceremonie

04.05 *program liber – fete *Ceremonie (R)

DUMINICĂ 16 ianuarie

15.00 CE de Patinaj *Rezumat

15.30 *Gala de închidere (transmisiune directă)

00.10 *Gala de închidere (R)

„Veţi putea urmări la TVR 2, în direct, întoarcerea pe gheață a celebrilor dansatori francezi Gabriella Papadakis-Guillame Cizeron, nelipsiți de pe podiumurile mondiale și europene din 2014: cei doi au câștigat 4 medalii de aur la mondiale si 5 titluri europene, plus un argint olimpic. Rușii, care au dominat proba de dans la Graz 2020, cu o triplă pe podium, sunt pregătiți de ”duelul” cu patinatorii din Hexagon. Frumoșii Viktoria Sinitsina și Evgheni Katsalapov, campioni europeni și mondiali en-titre, vor lupta cu toate ”armele” pentru titlul continental.

Cea mai așteptată dispută va fi la feminin, o afacere rusească. Necunoscuta rămâne doar la capitolul, cine va câștiga? Scherbakova, campioană mondială și vicecampioană europeană, Trusova, bronz mondial și european, și noua revelație a patinajului, Kamila Valieva, proaspăta campioană națională în Rusia, își vor împărți medaliile.

La ultimele 6 ediții, rușii Evghenia Tarasova- Vladimir Morozov au fost pe podium și sunt favoriți la perechi, probă în care au două titluri europene câștigate, 2017 și 2018. Adversarii cei mai valoroși sunt co-naționalii lor, campioni mondiali în 2021, Anastasia Mishina- Allexander Galliamov.

Sarea și piperul competiției va fi proba masculină. Lupta este deschisă, iar acest lucru va face competiția interesantă. De la start nu lipsesc rușii, campionul Kondrathiuk (care va debuta la o mare competiție), italienii Grassl și Rizzo, francezul Aymoz, georgianul Kvitelashvili – bronz la ultimul european, israelianul Alexei Bychenko, sunt printre favoriți”, a spus Alina Alexoi.

Urmează „Turneul celor 4 Continente” tot la TVR 2

La o săptămână după ce s-au împărțit medaliile europene, crema patinajului artistic de pe patru continente, Asia, America de Nord, America de Sud și Australia, va veni la Tallinn pentru a concura înaintea JO Beijing 2022. Japonezii la masculin, canadienii la perechi, americanii la dans și japonezele și americancele la feminin sunt favoriți la câștigarea medaliilor.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...