loader
Foto

Galerie foto

Fanii emisiunii „Mic dejun cu un campion”, în vizită la EXPO TVR60

Daniela Zeca Buzura a fost ghid pentru cei mai fideli telespectatori ai emisiunii „Mic dejun cu un campion” care au vizitat EXPO TVR60.

 

Cei mai fideli telespectatori ai emisiunii „Mic dejun cu un campion” şi-au trecut în programul zilei de joi, 26 ianuarie: mic dejun în compania echipei emisiunii de pe TVR 2 şi vizitarea EXPO TVR 60. Ghid a fost chiar Daniela Zeca Buzura.

Astfel, începând cu ora 11.00, Daniela Zeca Buzura şi o parte a echipei sale – Ileana Ploscaru (producător), Dănuţ Cristişor (organizator producţie, dar şi operator şi fotograf voluntar) – au stat de vorbă, la o cafea, cu cei mai fideli telespectatori ai emisiunii şi i-a însoţit într-un tur al EXPO TVR60 şi prin studiourile TVR, inclusiv în studioul 4, cel din care, în decembrie 1989, s-a transmis Revoluţia Română.

„Am lansat invitaţia de a lua un mic dejun între prieteni şi de a vizita împreună Expo TVR 60, pe pagina de Facebook a emisiunii şi am primit peste 460 de răspunsuri. Apoi, pe măsură ce stabileam ziua şi orele, au rămas 100-150, pentru că mulţi nu puteau astăzi sau nu puteau în timpul zilei, or un mic dejun la ora 20.00 ar fi fost prea târziu. Dar sunt oameni care au venit special de la Tulcea sau Comarnic, de exemplu”, a mărturisit Daniela Zeca.

Cei prezenţi au fost fericiţi să afle amănunte de culise atât despre emisiune, cât şi despre invitaţi. Apoi, Daniela Zeca Buzura le-a prezentat istoria televiziunii la Expoziţia TVR 60.

„Mic dejun cu un campion” se difuzează pe TVR 2, TVR HD, TVR Moldova, TVR Internaţional şi online, pe tvrplus.ro. Emisiunea a ajuns la al V-lea sezon, până acum fiind difuzate 50 de ediţii. Personalităţi care au luat micul dejun cu Danilea Zeca Buzura: Angela Gheorgiu, Dan Griogore, Horia Alexandrescu, Marius Manonle, academicianul Mircea Maliţa, Alex Ştefănescu, scriitorul algerian Kamel Daoud, Raluca van Staden - cercetătoarea care a inventat aparatul care ar putea depista cancerul în 6 minute -, Ana Blandiana, Matei Vişniec, Alexandru Tomescu, Neagu Djuvara etc.

Despre EXPO TVR 60

Expoziţia a fost inaugurată la 17 decembrie 2016 şi poate fi vizitată până în 31 ianuarie 2017.

Organizată cu ocazia aniversării a şase decenii de la prima transmisie, expoziţia prezintă evoluţia conţinutului programelor şi a tehnologiei de televiziune, tranziţia de la alb/negru la color ne poartă într-o călătorie în timp, printr-o lume fascinantă, alături de vedetele TVR, aparatură, materiale foto şi video, costume, un cinematograf, un spaţiu dedicat Revoluţiei din 1989, un studio virtual şi unul de lumini.

Iniţial, EXPO TVR60 trebuia să rămână deschisă până în 13 ianuarie, dar, ca urmare a numeroaselor solicitări, vizitarea a fost prelungită până la finalul lunii ianuarie.

Până acum, EXPO TVR60 a avut aproape 2.000 de vizitatori.

Expoziţia mai poate fi văzută luni şi marţi, 30 -31 ianuarie, între orele 10.00-17.00. Accesul se face în baza programărilor, la telefon 021.3199111 – sau online, la adresa de e-mail tvr60@tvr.ro.

Mulţumim Muzeului Naţional de Istorie a României şi Muzeului Naţional de Artă al României pentru sprijinul acordat în organizarea EXPO TVR60.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...