EXPO TVR60 continuă până în 31 ianuarie

TVR.RO | Miercuri, 11 Ianuarie 2017
Peste 1300 de persoane au vizitat EXPO TVR60 , în cele trei săptămâni de la inaugurarea sa.
Inaugurare EXPO TVR60
EXPO TVR60
EXPO TVR60
Expo TVR 60
EXPO TVR60
EXPO TVR60
Expo
Inaugurare EXPO TVR60
EXPO TVR60
EXPO TVR60
Expo TVR 60
EXPO TVR60
EXPO TVR60
Expo

În ciuda condiţiilor meteo dificile, doar în această săptămână, sute de persoane s-au înscris pentru turul expoziţiei, iar cererile vin în continuare, motiv pentru care organizatorii au decis prelungirea perioadei de vizitare până la sfârşitul lunii ianuarie. Astfel, expoziţia rămâne deschisă până marţi, 31 ianuarie a.c., şi poate fi vizitată în continuare de publicul larg printr-o programare la telefon 021.3199111 – sau online, la adresa de e-mail tvr60@tvr.ro.

Astăzi, un grup de cercetători din Africa de Sud, veniţi în ţara noastră la invitaţia Academiei Române, au vizitat expoziţia aniversară TVR60. Unul dintre membrii delegaţiei, Profesorul Manie Vosloo, de la Universitatea Northwest, şi-a amintit cum imaginile transmise de TVR, despre Revoluţia din 89 au ajuns, în timp real şi pe micile ecrane din Africa de Sud: „Îmi place în special această cameră (Studioul Revoluţiei) tocmai pentru că în aceeaşi perioadă s-au petrecut schimbări politice şi în  Africa de Sud. Când eram adolescent, nici măcar nu ştiam ce înseamnă televiziune. Primul show tv l-am văzut în 1977, când eram în armată. Pe când eram tânăr, îmi amintesc Revoluţia din ’89, din România, pentru că s-au difuzat imagini şi la televiziunea noastră. Deci din punct de vedere istoric este foarte interesant.”

EXPO TVR60 atrage public de toate vârstele şi din toate colţurile ţării. Unii vin atraşi de ideea de a vedea aparatură TV veche, alţii de istoria televiziunii în România, alţii de studioul virtual, de faptul că pot apărea la televizor, alţii pentru a rememora momentele din copilărie şi adolescenţă, alţii pentru a vedea filme din Arhiva TVR la cinematograful amenajat special.

EXPO TVR60 poate fi vizitată de publicul larg, în grupuri organizate, până în data de 31 ianuarie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. Accesul se va face în baza programărilor, la telefon 021.3199111 – sau online, la adresa de e-mail tvr60@tvr.ro.

Mulţumim Muzeului Naţional de Istorie a României şi Muzeului Naţional de Artă al României pentru sprijinul acordat în organizarea EXPO TVR60.

Echipa EXPO TVR60