loader
Foto

Galerie foto

EXPO TVR60 a ajuns la final

Aproximativ 3.000 de persoane au vizitat expoziţia aniversară

 

EXPO TVR60, organizată cu ocazia aniversării a şase decenii de la prima transmisie a Televiziunii Române, a ajuns la final. Deschisă iniţial pentru o lună, expoziţia a fost prelungită cu încă două săptămâni, ca urmare a solicitărilor venite din partea publicului.

Din 17 decembrie 2016 până în data de 31 ianuarie 2017, EXPO TVR60 a fost vizitată de aproape 3.000 de adulţi şi copii, din România, dar şi din străinătate – Africa de Sud şi Franţa. Din Bucureşti sau din ţară – Tulcea, Galaţi, Ploieşti, Călăraşi, Buzău, Focşani, Braşov etc. Pe soare sau pe viscol. Toţi cei care au intrat pe poarta Televiziunii au dorit să afle istoria TVR, prima televiziune din ţară, locul de unde începe istoria televiziunii în România.

„Interesantă iniţiativa TVR, motiv pentru care vă mulţumim. Să păstraţi acelaşi nivel calitativ al emisiunilor şi să contribuiţi mai mult la ridicarea nivelului cultural al poporului român”, ne-a scris, în Cartea de onoare, o vizitatoare.

(oar_w460) EXPO TVR60

Expoziţia, organizată pe decade, a dezvăluit publicului tabloul ultimelor şase decenii din istoria României, prin prisma evoluţiei conţinutului programelor şi a tehnologiei de televiziune.

O premieră absolută, EXPO TVR60 a fost o călătorie în timp, prin lumea fascinantă a televiziunii: de la alb/negru la color, de la aparatura anilor ‘60 la cea din prezent. Tot pentru acest moment, a fost amenajat un cinematograf unde oamenii au putut urmări producţii TVR - „Toate pânzele sus”, „Gloria nu cântă” sau „Pistruiatul”, un spaţiu dedicat Revoluţiei din 1989, dar şi două studiouri interactive unde publicul a învăţat ce înseamnă lumina de televiziune şi cum se poate face o emisiune într-un studio virtual.

Cei care au vizitat expoziţia s-au putut întâlni şi cu vedete TVR - Raluca Arvat, Mihai Constantin, Stela Popa, Teodora Antonescu, Marian Voicu, Iuliana Marciuc, Mihai Răzuş, Radu Tudor şi Loredana Iordache fiind printre cei care s-au transformat în ghizi în această perioadă.

La finalul turului EXPO TVR60, vizitatorii s-au declarat încântaţi, iar unii au revenit cu rude şi prieteni. „A fost super! A fost frumos! Mi-a plăcut şi o să mai vin!”, a scris Maria, o fetiţă de 6 ani, care a revenit după câteva zile, să se joace din nou în faţa camerelor TV în studioul virtual.

(oar_w460) EXPO TVR60

Elevii Şcolii din Chirnogi, judeţul Călăraşi, ne-au mulţumit cu un tort pe care era scris „TVR 60”!

(oar_w460) EXPO TVR60

(oar_w460) EXPO TVR60

Tuturor le mulţumim pentru vizită şi îi aşteptăm la următoarele evenimente pe care le vom organiza. Până atunci, le dăm întâlnire pe TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional sau TVR Moldova.

Mulţumim Muzeului Naţional de Istorie a României şi Muzeului Naţional de Artă al României pentru sprijinul acordat în organizarea EXPO TVR60.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...