loader
Foto

Galerie foto

Experienţe inedite la Sibiu, la „Exclusiv în România” | VIDEO

RECOMANDARI  TVR1 

Am putut afla ce este „creative cuisine” şi am vizitat Sibiul - Cristi Tabără şi echipa sa au pornit la drum pe 3 iulie, de la ora 17.00, la TVR 1.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Cristi Tabără şi echipa sa ajung, în această duminică, la Sibiu, acolo unde interculturalitatea, interconfesionalitatea şi interetnicitatea sunt la ele acasă.

Judeţul din inima ţării are, cu siguranţă, numeroase obiective ce merită vizitate şi oameni interesanţi de cunoscut, aşadar ne putem rezerva de pe acum o oră în după-amiaza zilei de 3 iulie, pentru o nouă ediţie „Exclusiv în România”, la TVR 1.

(w500) strada

Începutul episodului de duminică ni-l aduce în prim-plan pe baronul Samuel von Bruckethal, foarte controversat pentru unii, dar pentru alţii, întemeietorul primei orchestre simfonice din Sibiu şi cel care a dat publicului unele dintre primele muzee şi biblioteci din Europa.

(w882) bruckentha

Vizităm, de asemenea, şi una dintre primele biserici româneşti din Sibiu, Biserica dintre Brazi, acolo unde sunt înmormântaţi fruntaşi ai mişcării româneşti de emancipare din Transilvania. Printre aceştia – Alexandru Papiu Ilarian, Alexandru Vaida Voievod sau George Bariţiu, cel care a luptat pentru presa de limba română din Transilvania.

(w882) biserica

Ajungem şi la Gura Râului, nu departe de Sibiu, unde descoperim un brad contemporan cu Mihai Viteazul, cu o vechime de aproape 600 de ani şi care a fost nominalizat  la competiţia „Arborele European al anului 2020”.

(w882) brad

Iar apoi, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, ne întoarcem la Sibiu, unde călătorii „Exclusiv în România” sunt invitaţi să guste nişte bucate cu adevărat spectaculoase, gătite de chef Petra Hianu şi Paul Moinea. După ce au cucerit câteva dintre marile restaurante din lume, cei doi s-au întors acasă, pentru a ridica bucătăria românească la rangul de creative cuisine.

(w882) plai

(w500) farfurie

În final, îl cunoaştem pe Daniel Limbăşan, producătorul care a readus în farfuriile românilor rasa de porc Mangaliţa.

O ediţie spectaculoasă „Exclusiv în România” ne promit realizatorii emisiunii de călătorii de la TVR 1 pentru această duminică. Şi, după cele povestite mai sus, nu putem decât să îi credem pe cuvânt. Pe 3 iulie, de la ora 17.00, îi însoţim, aşadar, într-o nouă drumeţie, la TVR 1.

(w882) la masa

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Campania OMUL ANULUI 2025: „Pentru că au bunătate, au iubire, au solidaritate și sunt modele pentru noi toți!”

Anca Mazilu și Bogdan Muzgoci ne invită la TVR 1 în fiecare joi, de la ora 22:00, să cunoaștem eroii campaniei „Omul Anului 2025”. Cătălina ...

Secretarul general al NATO reafirmă angajamentul Alianței față de România

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a reafirmat la București angajamentul absolut și ferm al Alianței față de România, subliniind categoric ...

Ladislau Bölöni – o viață de film, spusă la „Garantat 100%”

Un dialog intens și plin de emoție între Cătălin Ștefănescu și Ladislau Bölöni, despre o viață trăită între două culturi, între glorie și ...