Experienţe inedite la Sibiu, la „Exclusiv în România” | VIDEO

TVR1 | Sâmbătă, 02 Iulie 2022
Am putut afla ce este „creative cuisine” şi am vizitat Sibiul - Cristi Tabără şi echipa sa au pornit la drum pe 3 iulie, de la ora 17.00, la TVR 1.
sibiu
chefi
strada
biserica
masa
echipa la brad
sibiu
chefi
strada
biserica
masa
echipa la brad

Cristi Tabără şi echipa sa ajung, în această duminică, la Sibiu, acolo unde interculturalitatea, interconfesionalitatea şi interetnicitatea sunt la ele acasă.

Judeţul din inima ţării are, cu siguranţă, numeroase obiective ce merită vizitate şi oameni interesanţi de cunoscut, aşadar ne putem rezerva de pe acum o oră în după-amiaza zilei de 3 iulie, pentru o nouă ediţie „Exclusiv în România”, la TVR 1.

(w500) strada

Începutul episodului de duminică ni-l aduce în prim-plan pe baronul Samuel von Bruckethal, foarte controversat pentru unii, dar pentru alţii, întemeietorul primei orchestre simfonice din Sibiu şi cel care a dat publicului unele dintre primele muzee şi biblioteci din Europa.

(w640) bruckentha

Vizităm, de asemenea, şi una dintre primele biserici româneşti din Sibiu, Biserica dintre Brazi, acolo unde sunt înmormântaţi fruntaşi ai mişcării româneşti de emancipare din Transilvania. Printre aceştia – Alexandru Papiu Ilarian, Alexandru Vaida Voievod sau George Bariţiu, cel care a luptat pentru presa de limba română din Transilvania.

(w640) biserica

Ajungem şi la Gura Râului, nu departe de Sibiu, unde descoperim un brad contemporan cu Mihai Viteazul, cu o vechime de aproape 600 de ani şi care a fost nominalizat  la competiţia „Arborele European al anului 2020”.

(w640) brad

Iar apoi, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, ne întoarcem la Sibiu, unde călătorii „Exclusiv în România” sunt invitaţi să guste nişte bucate cu adevărat spectaculoase, gătite de chef Petra Hianu şi Paul Moinea. După ce au cucerit câteva dintre marile restaurante din lume, cei doi s-au întors acasă, pentru a ridica bucătăria românească la rangul de creative cuisine.

(w640) plai

(w500) farfurie

În final, îl cunoaştem pe Daniel Limbăşan, producătorul care a readus în farfuriile românilor rasa de porc Mangaliţa.

O ediţie spectaculoasă „Exclusiv în România” ne promit realizatorii emisiunii de călătorii de la TVR 1 pentru această duminică. Şi, după cele povestite mai sus, nu putem decât să îi credem pe cuvânt. Pe 3 iulie, de la ora 17.00, îi însoţim, aşadar, într-o nouă drumeţie, la TVR 1.

(w640) la masa

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

TVR +
Canalul TVR YouTube