loader
Foto

Galerie foto

Ex-agent FBI din „Dosarele X”, purtătoare de coroană în „Palatul viceregelui”

Gillian Anderson, celebra actriță care și-a câștigat faima cu rolul agentului FBI Dana Scully în serialul „Dosarele X”, joacă rolul soției ultimului vicerege al Indiei. Producția britanico-indiană se vede la TVR 1 pe 17 iulie, de la ora 21.10.  

 

La 25 de ani dădea lovitura pe micile ecrane, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe, cu rolul agentului FBI Dana Scully, partenera agentului Fox Mulder (interpretat de David Duchovny), în serialul de televiziune „Dosarele X”. La aproape 50 de ani, în 2017, Gillian Anderson avea ocazia de a-și exersa accentul britanic într-un rol care îi punea în valoare atât talentul actoricesc, cât și eleganța naturală, în drama romantică „Palatul viceregelui” (VICEROY'S HOUSE – Regatul Unit, India), în care îl are ca partener pe britanicul Hugh Bonneville. Filmul inspirat din fapte istorice reale poate fi văzut la TVR 1 vineri, 17 iulie, de la 21.10.

(w882) distributi

(w882) Palatul vi

În martie 1947, lordul Mountbatten (Hugh Bonneville), ultimul vicerege al Indiei, soseşte la New Delhi – însoţit de soţia sa Edwina (Gillian Anderson), o femeie cultivată, cu vederi liberale, și de fiica lor, Pamela – pentru a supraveghea tranziţia Indiei de sub guvernarea britanică spre independenţă.

(w882) Palatul vi

Instalându-se în splendidul palat din inima capitalei, Mountbatten speră într-un transfer paşnic al puterii. Dar a pune capăt dominaţiei coloniale, într-o ţară sfâşiată de profunde diferenţe religioase şi culturale, se dovedeşte a fi o misiune dificilă şi dureroasă, care va clătina India din temelii.

(w882) Gillian

Ca în orice film indian, vom regăsi și în „Palatul viceregelui” o poveste de dragoste aproape imposibilă, plină de dramatism și pasiune – cea dintre valetul lordului Mountbatten, Jeet Kumar (Manish Dayal), hindus, și frumoasa Aalia Noor (Huma Kureshi), musulmană.

(w882) valet

Regia: Gurinder Chadra

Cu: Hugh Bonneville, Gillian Anderson, Manish Dayal, Huma Kureshi

(w882) Palatul vi

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...