loader
Foto

Eurovision 2021: Țările care nu și-au anunțat participarea la Rotterdam

Până în prezent, 39 de țări au confirmat provizoriu pentru participarea la Eurovision 2021 și știm deja 20 de spectacole care vor susține pe scena de la Rotterdam. Dar în privința altor țări, există încă multe necunoscute.

 

Nu vă înșelați -  anul acesta lucrurile stau diferit față de alți ani. Pandemia Covid-19 a provocat perturbări economice în întreaga lume. Acest lucru a afectat unii dintre radiodifuzorii naționali care concurează în Eurovision, cu scăderi ale finanțării guvernamentale și - pentru radiodifuzorii comerciali - scăderi ale veniturilor din publicitate.

Unii radiodifuzori pot avea, de asemenea, noi priorități - ar trebui să aleagă intern un artist sau ar trebui să organizeze o finală națională pentru a sprijini mai mulți artiști, dintre care mulți nu au evoluat în concerte live de mai multe luni?

Pandemia a schimbat, de asemenea, interesele, diferite, ale radiodifuzorilor și Eurovision 2021 ar putea să nu mai reprezinte, acum, o prioritate.

Sunt o mulțime de lucruri de luat în considerare, dar cu siguranță nu există nicio sugestie că oricare dintre aceste țări nu va participa la concurs anul acesta. Să aruncăm o privire asupra țărilor care nu dezvăluit prea multe despre participarea lor la Eurovision 2021.

Eurovision 2021: țări care nu au confirmat încă participarea

Lista spectacolelor confirmate pentru Eurovision 2021 este puțin probabil să fie publicată înainte de jumătatea lunii noiembrie. Deși majoritatea participanților din 2020 au confirmat pentru Rotterdam, până în prezent există două excepții notabile.

Belarus

Cu toate că radiodifuzorul BTRC este ocupat, în prezent, cu intrarea la Junior Eurovision 2020, nu se știe încă dacă Belarusul va participa la Eurovision 2021. Radiodifuzorul a experimentat schimbări de personal în urma turbulențelor politice din Belarus și, până acum, au confirmat doar că reprezentantul lor în 2020, Val,  nu va merge la Rotterdam.

United Kingdom

BBC nu a primit încă nicio știre despre participarea Marii Britanii la Rotterdam. Deși Marea Britanie își confirma de obicei participarea, până în această  perioadă a anului, lucrurile stau diferit acum. Seria 2020 de șlagăre,„Strictly Come Dancing” a debutat cu o lună mai târziu decât de obicei, ceea ce înseamnă că echipa de publicitate a BBC este ocupată, în prezent, cu promovarea acestor melodii de succes și, din acest motiv, s-ar putea să nu aibă timp să se concentreze pe Eurovision în acest moment.

Eurovision 2021: Țările care păstrează tăcerea

Cel puțin 20 de țări și-au reinvitat artistul participant în 2020, dar alte țări vor alege un nou artist. Unii își folosesc finala națională obișnuită, în timp ce alții organizează o selecție internă. Dar unele țări au spus foarte puțin despre modul în care își vor alege concurentul pentru Rotterdam.

Armenia

La începutul lunii septembrie, radiodifuzorul AMPTV și-a confirmat participarea intenționată la Eurovision 2021. Radiodifuzorul nu a spus încă cum își va alege concurentul pentru Rotterdam. Anul trecut a avut loc finala națională Depi Evratesil; cu toate acestea, în ultimii ani, Armenia și-a ales concurentul pe plan intern. Dar nu este ceva neobișnuit să nu fi ai confirmarea în această etapă - anul trecut, intrările pentru Depi Evratesil 2020 nu s-au făcut până la începutul lunii noiembrie.

Denmark

În aprilie, radiodifuzorul DR a vorbit despre ediția din 2021 a finalei sale naționale, Grand Prix Dansk Melodi. Cu toate acestea, la acea vreme, DR a mai spus că vor începe să planifice finala națională „numai după ce criza corona virusului s-a încheiat” – realitate care este, probabil, încă departe. Până în prezent, DR nu a dat alte detalii despre DMGP 2021. Anul trecut, formatul DMGP 2020 a fost anunțat la începutul lunii octombrie și înregistrările au fost acceptate până la începutul lunii noiembrie.

Ireland

În martie, HoD, din Irlanda, a spus că „RTÉ așteaptă cu nerăbdare să continue să se angajeze cu EBU și colegii noștri de emisie din toată Europa, la Eurovision și concursul din 2021”. Cu toate acestea, RTÉ nu și-a confirmat definitiv intenția de a participa la Eurovision 2021. În mai, concurentul irlandez din 2020, Lesley Roy, a spus că RTÉ a reinvitat-o provizoriu - numai dacă reușește să vină cu piesa potrivită.

Lituania

La sfârșitul lunii martie, radiodifuzorul LRT a declarat că Lituania va avea din nou finala națională „Pabandom iš naujo” și câștigătorii din 2020, THE ROOP, trece direct la marea finală. Cu toate acestea, până în prezent nu au fost confirmate detalii cu privire la finala națională din 2021 și nici THE ROOP nu a spus dacă vor concura. Înscrierile pentru finala națională a sezonului trecut s-au deschis la sfârșitul lunii septembrie și s-au închis la începutul lunii decembrie.

North Macedonia

În septembrie, radiodifuzorul MKRTV a confirmat că intenționează să participe la Eurovision 2021. Radiodifuzorul nu a dat niciun detaliu despre modul în care își va selecta concurentul, însă din 2016 au folosit întotdeauna selecția internă.

Poland

La lansarea recentă a noului sezon, radiodifuzorul TVP și-a confirmat participarea la Eurovision 2021. Radiodifuzorul nu a spus încă cum își va selecta concurentul și nici dacă solista din 2020, Alicja Szemplińska, va primi un bilet dus-întors la Rotterdam. Cu toate acestea, TVP este, în prezent, ocupat cu găzduirea Junior Eurovision 2020. Sezonul trecut, Polonia nu și-a anunțat planurile de a folosi finala națională Szansa na Sukces decât în ianuarie.

Russia

Broadcaster Channel One - unul dintre cei doi radiodifuzori Eurovision din Rusia - a confirmat că va organiza, din nou, intrarea Rusiei pentru Eurovision 2021. Nu există detalii despre modul în care va fi selectată intrarea dar, din 2013, Rusia și-a selectat intern concurentul la Eurovision.

Serbia

În august, radiodifuzorul RTS și-a confirmat intenția de a concura la Eurovision 2021. Nu se știe dacă își vor folosi finala națională Beovizija sau vor alege intern. Rapoartele tabloide care susțineau că participantul din 2020, Hurricane, ar reprezenta Serbia la Eurovision 2021, au fost respinse chiar de trupa de fete. Publicistul grupului a spus: „Nu avem încă informații oficiale despre acest lucru de la [RTS]”. De asemenea, au adăugat că se așteaptă să afle despre Eurovision 2021 în „septembrie sau  octombrie”.

Așadar, în privința acestor țări, nici o veste nu înseamnă o veste proastă. Ne așteptăm să aflăm mai multe știri de la acești difuzori în săptămânile următoare.

Sursa: wiwibloggs

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...