Eurobasket 2017, live şi în exclusivitate la TVR 2 şi TVR HD

TVR.RO | Marţi, 22 August 2017
Nume din NBA şi din cele mai tari ligi de baschet din lume se vor afla la Cluj-Napoca în perioada 1-17 septembrie, pentru cel mai important eveniment sportiv continental organizat în România, de la Universiada din 1981.
Pau Gasol - Spania

Campionatul European de Baschet masculin va putea fi urmărit, în exclusivitate, la TVR 2 şi TVR HD, în perioada 1-17 septembrie. După Europenele de gimnastică artistică, Clujul se pregăteşte de un alt eveniment sportiv continental, o premieră absolută pentru România. O grupă de la Eurobasket 2017 se va juca în Sala Polivalentă, grupă în care evoluează Spania - cea mai importantă echipă de baschet a continentului din ultimii 20 de ani - Croaţia, Cehia, Ungaria, Muntenegru şi România.

Campioana en-titre anunţă o distribuţie fantastică la Cluj. Practic, tot ceea ce are mai bun baschetul spaniol va fi pe parchetul Polivalentei: fraţii Pau şi Marc Gasol, Ricky Rubio, Sergio Rodriguez, Alex Abrines, Juan Carlos Navarro, Fernando San Emeterio.

(w640) Navarro -

Croaţia, cu un titlu de vicecampioană olimpică, un bronz la Mondiale şi două prezenţe pe podium la Europene în palmares, va alinia o echipă din care nu vor lipsi starurile Bogdan Bogdanovic, Dario Saric, Dragan Bender. Tomas Satoransky de la Washington Wizards este liderul naţionalei cehe, care termina ediţia trecută a Eurobasket pe poziţia a şaptea, iar Ungaria îl are în lot pe Adam Hanga, proaspăt transferat la Barcelona, cel mai bun jucător defensiv al Euroligii în ultimul sezon. Din echipa Muntenegrului ies în evidenţă Bojan Dubljevic, de la Valencia (noua campioană a Spaniei), MVP-ul ultimei Finale a Ligii spaniole, Tyrese Rice şi Nikola Vucevic, din NBA.

(w640) Croatia

Liderul şi căpitanul României este Vlad Moldoveanu, campion naţional cu „U” Cluj în acest sezon, fost jucător în primele ligi din Italia, Franţa, Polonia şi în Euroligă, actualmente component al formaţiei Demir Inşat Buzukcekmece din Istanbul.

„Sunt 30 de ani de la ultima prezenţă românească la un campionat european de baschet şi TVR va oferi tuturor fanilor acestui sport meciurile acestei ediţii istorice. TVR va transmite toate meciurile jucate la Cluj, câte trei pe zi, în perioada 1-7 septembrie, apoi patru optimi, sferturile de finală, semifinalele şi finalele, care se vor juca la Istanbul”, dezvăluie Emil Hossu-Longin, jurnalist tv senior la Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive al TVR, unul dintre comentatorii meciurilor pentru telespectatorii TVR.

(w640) Ungaria

Eurobasket 2017 are patru grupe, fiecare desfăşurându-se în alt oraş: Helsinki, Tel Aviv, Cluj-Napoca şi Istanbul. Capacitatea sălii Polivalente din Cluj-Napoca a fost mărită, pentru acest eveniment, de la 7000 la 10.400 de locuri. Startul competiţiei va fi dat pe 31 august, la ora 20.00, când Cristian Mîndru ne aşteaptă la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pentru festivitatea de deschidere Eurobasket 2017, transmisă în direct la TVR 2 şi TVR HD. Debutul Naţionalei ţării noastre, partida cu Cehia, va avea loc pe 1 septembrie, de la 20.30, în direct la TVR 2 şi TVR HD. Toate meciurile jucate de România vor fi precedate şi urmate de studiouri de dezbateri.

Programul meciurilor Eurobasket 2017 de la Cluj-Napoca:

Data

Oră

Meci

Fază

Program

1 sept.

15.00

Ungaria-Croaţia

Grupe

TVR HD

1 sept.

17.35

Spania-Muntenegru

Grupe

TVR HD

1 sept.

20.20

România-Cehia

Grupe

TVR 2

2 sept.

14.50

Muntenegru-Ungaria

Grupe

TVR HD

2 sept.

17.45

Cehia-Spania

Grupe

TVR HD

2 sept.

20.30

România-Croaţia

Grupe

TVR 2, TVR HD

4 sept.

15.00

Ungaria-Cehia

Grupe

TVR HD

4 sept.

17.45

Muntenegru-Croaţia

Grupe

TVR HD

4 sept.

20.30

România-Spania

Grupe

TVR 2

5 sept.

15.00

Cehia-Muntenegru

Grupe

TVR HD

5 sept.

17.45

Croaţia-Spania

Grupe

TVR HD

5 sept.

20.30

România-Ungaria

Grupe

TVR 2, TVR HD

7 sept.

14.30

Cehia-Croaţia

Grupe

TVR HD

7 sept.

17.15

Ungaria-Spania

Grupe

TVR HD

7 sept.

20.45

România-Muntenegru

Grupe

TVR 2, TVR HD

 

Foto: fiba.basketball.ro

TVR +
Canalul TVR YouTube