loader
Foto

Emisiunea TELEŞCOALA se difuzează şi în limba maghiară

Proiectul "Teleşcoala", emisiunea produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, se extinde.

 

La solicitarea reprezentanților minorității maghiare din România, la o săptămână de la demararea proiectului “Teleşcoala”, TVR a semnat un Act adiţional la contractul de parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării şi va difuza şi lecţii în limba maghiară.

În acord cu misiunea sa publică, TVR, singura televiziune care acoperă întreg teritoriul României şi care asigură un serviciu public de interes general, va realiza proiectul “Teleşcoala” cu conținut didactic şi pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale. Reamintim că în grilele TVR, emisiunile pentru minorităţi au emisie zilnică şi ţin astfel la curent grupurile entice reprezentative cu cele mai noi informaţii.

Astfel, pe TVR 3, dar şi în grila de programe a studiourilor teritoriale din Târgu-Mureş şi Cluj, elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces, de luni până vineri, la cursuri conform programelor școlare la următoarele discipline: limba și literatura maternă, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie, informatica şi stiinţe sociale. Producția se va realiza într-un studio virtual, cu mijloace tehnice și artistice performante, în Studioul Regional TVR Târgu-Mureș.

În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română respectă misiunea sa publică şi oferă elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri: „Teleşcoală”.

„Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile.

Cursurile se vor găsi atât pe canalul YouTube al TVR, cât şi pe tvr.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Bogdan Chiorean – „Călăuză pentru marea trecere”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 23 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

Ion Sănduloiu – „Un om și un câine pentru viață”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 23 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...