loader
Foto

Emisiunea „Locuri, oameni și comori” a revenit cu premiere

Urmăriți noi episoade din seria de documentare „Locuri, oameni și comori”, începând din octombrie, în fiecare sâmbăta, de la ora 12.00, pe TVR3.

 

Sezonul 5 se anunță unul la fel de interesant ca cele precedente. Din 2 octombrie, în fiecare sâmbătă, aduce în atenția dumneavoastră subiecte noi, informații neștiute, invitații la meditație și chiar invitații să vedeți toate aceste locuri și comori cu ochii dumneavoastră.

Și pentru că suntem în an aniversar, am dedicat o emisiune mai lungă decât cele cu care v-am obișnuit, despre cei 65 de ani câți împlinește Televiziunea noastră. „TVR 65”, un episod care va fi difuzat mai târziu, ca să coincidă cu aniversarea noastră din luna decembrie și care vă va aduce multe surprize și multe bucurii. Veți revedea sau veți afla lucruri spectaculoase!

(w882)

Până atunci, avem alte episoade și alte aniversări.

Acum 200 de ani a avut loc Revoluția lui Tudor Vladimirescu și noi vă vom povești lucruri neștiute despre Tudor, despre ce a reprezentat el pentru istoria noastră modernă, despre cum a fost trădat de toți cei din jurul său și, cu toate astea, despre cum a reușit să schimbe istoria României. O nouă abordare a personalității lui Tudor în episodul „Patria este norodul”.

Primul episod Case cu povești din București a spus două povești despre două case de poveste din București, case în care au avut loc drame, mari iubiri și mari trădări.

Episodul „Eroi au fost” este impresionant, pentru că am avut onoarea să-i ascultăm pe doi veterani din cel de-al Doilea Război Mondial, care au peste 100 de ani și care ne-au vorbit despre acele zile de grele încercări.

Un episod memorabil este cel despre cele mai mari suferințe ale poporului român, petrecute toate în decursul unui singur an. Este vorba despre „Anul 1940 – anul marilor tragedii”, episod în care aflăm cum a fost posibil acest lucru și multe alte desfășurări de evenimente al căror tâlc nu se găsește în manualele de istorie.

(w882) veche Agap

Mai avem  o serie de episoade despre „Istoria medicinei românești” și despre „Istoria pompierilor din România”, alte episoade înregistrate între zidurile Mănăstirilor Putna și Agapia și seria continuă cu multe alte surprize.

***

Producător: Emilia Nicolaescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...