Emisiunea "Fără prejudecăţi" a revenit cu un nou sezon la TVR 2

TVR2 | Sâmbătă, 29 Octombrie 2022
Emisiunea "Fără prejudecăți" a pășit în cel de-al nouălea an şi a dat startul unui nou sezon. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie, alături de moderatorul Ovidiu Damian, se întâlnesc cu telespectatorii TVR 2 în fiecare sâmbătă de la ora 9:30.
fara prejudecati

În prima ediție, în platoul emisiunii "Fără prejudecăți" a fost invitat fotograful american Michael Carroll. În anul 1990, acesta a ajuns în Romania pentru a documenta epidemia SIDA din țara noastră și situațiile copiilor orfani din centrele rezidențiale. Povestea a apărut în publicația Boston Globe, iar reacțiile din partea publicului au fost copleșitoare. Astfel, un grup de oameni din New England au pus bazele organizației Romanian Children’s Relief și ulterior, în 1998, grupul a întemeiat Fundația Inocenți cu sediul în România.

(w640)

Acum, organizația desfășoară trei tipuri principale de programe – viața copilului în spitale, integrare socială pentru școlari și intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilități. Vorbim și despre eșecul campaniilor de interzicere a drogurilor în țara noastră și despre ce ar trebui să facă autoritățile pentru a controla acest fenomen. Vlad Zaha, expert recunoscut internațional în politica drogurilor și Alina Dumitriu, lucrător social cu o experiență de peste 15 de ani în munca cu persoanele vulnerabile au fost și ei invitați ai emisiunii.

(w640)

Realizatorii producției TV i-au adus în fața telespectatorilor și pe fostul fotbalist Mihai Neșu care și-a dedicat viața și activitatea construirii unui complex terapeutic pentru copiii cu dizabilități neuromotorii și pe specialistul în protecția copilului Cornelia Mandu, cea care, după ce a fost abandonată într-un orfelinat la vârsta de 5 ani, a ales să schimbe viețile copiilor cu a căror situație se regăsește.

Emisiunea "Fără prejudecăți" este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud.

(w640)

În fiecare sâmbătă, reporterii Raluca şi Mihai abordează subiecte din domeniul social și al dizabilității. Aceasta e meseria lor și o fac cu mândrie, profesionalism și multă pasiune. Ei sunt dovada vie a integrării în muncă și în societate. Au refuzat să se mulțumească cu mai puțin. Ei si-au luat angajamentul de a produce schimbări pas cu pas: prin creșterea vizibilității, prin încurajarea relațiilor și stimularea auto-reprezentării.

Reamintim că pe Mihai Arsenie şi Raluca Avram, telespectatorii au avut ocazia să îi urmărească şi în reality-show-ul ”Down the Road. Aventura”, emisiune prezentată la TVR 1.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

TVR +
Canalul TVR YouTube