loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială „Vrancea Eroică”, în direct la TVR

Marţi, 6 august, de la ora 20.30, TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova au transmis în direct o editie specială de la Mărăşeşti, dedicată eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, în sângeroasele lupte de la Mărăşti şi Mărăşeşti din anul 1917.

 

Desfăşurate sub egida „Vrancea Eroică”, manifestările organizate la Mausoleul de la Mărăşeşti ne aduc în prezent evenimente istorice şi subliniază importanţa victoriilor obţinute la Mărăşti şi Mărăşeşti, importante localităţi pe harta istoriei României.

Pe 6 august, începând cu ora 20.30, telespectatorii pot urmări în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova, o editie specială a Ştirilor TVR, de la Mărăşeşti, dedicată eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, în sângeroasele lupte de la Mărăşti şi Mărăşeşti din anul 1917.

Programul va include un ceremonial militar şi religios, dar şi un spectacol artistic. La manifestările comemorative vor participa şi înalţi oficiali.

Ca şi anul trecut, evenimentul este organizat de Consiliul Județean Vrancea.

(w882)

În 2019, marcăm 102 ani de la marea bătălie care a decis soarta Primului Război Mondial. Bătălia de la Mărășești a fost cea mai amplă confruntare din vara anului 1917 de pe frontul român, fiind continuarea în timp și spațiu a celei de la Mărăști. Pierderile suferite au fost semnificative de fiecare din părți. Armata română a pierdut 27.410 de militari (16%) din efectivul inițial de 170 000 militari: 5.125 morți, 9.818 dispăruți și 12.467 răniți. Bătălia a avut ca rezultat înfrângerea ofensivei germane și stabilizarea frontului român, până la sfârșitul conflictului.

La Mărăşeşti, judeţul Vrancea, au fost construite, în cinstea eroilor care au luptat în bătăliile din vara anului 1917, patru mausolee: Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani. În perioada 2007-2013, acestea au fost restaurate, consolidate, reabilitate şi introduse în circuit turistic.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Andra Soceanu: „Am plâns de bucurie împreună cu tatăl meu! Am simțit că aparțin unei țări care a câștigat”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Vacanță pentru elevi, muncă pentru constructori | VIDEO

Unul dintre cele mai importante programe de investiții în şcolile ieşene se derulează în această vară. 14 unităţi de învăţământ sunt sub schele ...

Drama românească „Epava”, în 18 iulie, la TVR Cultural. Regizorul Cornel Gheorghiță: Am trăit schimbarea din 1989 și mi s-a părut că am trecut dintr-o lume în alta

Între 15 și 21 iulie, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați să urmărească dramele „Spirala” (2021), „Epava” (2019) și „Monștri.” (2019) și ...