loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială "Universul credinţei"

Miercuri, 14 octombrie, de la ora 10:00, la TVR 1, s-a transmis o ediţie specială a emisiunii „Universul credinţei”, cu prilejul sărbătorii ortodoxe a Sfintei Parascheva.  

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de 14 octombrie reprezintă pentru Iași și pentru întreaga Ortodoxie românească o sărbătoare a bucuriei duhovnicești, a credinței vii și mărturisitoare, o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinți şi Biserică. Şi anul acesta, pelerinii, veniți din toate colțurile țării, dar și din afara granițelor ei, o vor cinsti pe sfânta ocrotitoare a Moldovei. Sărbătorile ieşene vor începe în data de 9 octombrie 2015 şi se vor încheia pe 16 octombrie.

Pelerinii care vor veni să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor putea să cinstească, începând cu 10 octombrie şi moaştele Sfintei Mironosițe și Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena (puse într-o raclă ce conține și un fragment din lemnul Sfintei Cruci), aduse de la Mănăstirea „Simonos Petras” din Sfântul Munte Athos. Pe data de 11 octombrie, vor fi aduse de la București la Catedrala Mitropolitană din Iași, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, spre închinare, și moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Menționăm că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2015 „An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”.

În data de 14 octombrie 2015, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de catre IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, în faţa altarului Catedralei Mitropolitane.

De la ora 10:00 vom urmări pe TVR1 o transmisiune în direct de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a Sfintei Liturghii, cu prilejul acestui eveniment. Preluare Trinitas Tv. Prezentator Corneliu Vlad Matache. Invitat: Preot prof. Nicolae Dascălu.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...