Economistul Nouriel Roubini în exclusivitate la „Banii Tăi”

TVR.RO | Duminică, 17 Noiembrie 2019
Luni, 18 noiembrie, ați urmărit, la TVR 1 HD și TVR 1, o ediție a emisiunii „Banii Tăi”, dedicată fenomenelor economice mondiale ce pot afecta țara noastră.

Reputatul economist american Nouriel Roubini a vorbit despre starea economiei mondiale, războiul comercial dintre SUA și China, ce impact va avea Brexitul și cum va fi afectată România de evoluția acestor evenimente.

Nouriel Roubini, supranumit și Dr Doom, este profesor în economie la Stern School of Business, în cadrul New York University. În prezent este și CEO al Roubini Macro Associates, LLC, o firmă globală de consultanță macro-economică din New York, precum și co-fondator al Rosa & Roubini Associates cu sediul în Londra. În 2006, economistul Roubini avertiza Fondul Monetar Internațional despre recesiunea iminentă din cauza bulei de piață a creditelor și a locuințelor. Previziunile sale despre aceste bilanțuri au devenit o realitate în 2008, odată cu izbucnirea și reverberarea lumii într-o criză financiară globală - o recesiune din care ne-am ridicat recent după o ascensiune de zece ani.

Din 1998 până în 2000, a ocupat funcția de economist principal pentru afaceri internaționale la White House Council of Economic Advisors și apoi consilier senior la subsecretarul pentru afaceri internaționale Departamentul Trezorerie ale S.U.A., ajutând la rezolvarea crizelor financiare asiatice și globale, printre multe alte probleme. Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și numeroase alte instituții publice și private importante s-au bazat pe expertiza sa de consultanță. A publicat numeroase lucrări teoretice, empirice și de politică privind problemele macroeconomice internaționale. A primit o diplomă de licență la Universitatea Bocconi din Milano, Italia și un doctorat în economie la Universitatea Harvard.

Din 30 septembrie urmăriți sezonul 9 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 17:00, pe TVR1, TVR 1 HD și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.rowww.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

TVR +
Canalul TVR YouTube