loader
Foto

Galerie foto

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o călătorie la Ierusalim, pe urmele Mântuitorului. Seria, realizată de Elena Dinu și Titi Dincă, este difuzată începând de luni, 29 aprilie, ora 15.55.

 

Elena Dinu și Titi Dincă le prezintă telespectatorilor imagini din grădina Ghetsimani, Fortăreaţa Antonia, Poarta de Aur, Via Dolorosa, Scăldătoarea Vitezda, Muntele Sion, dar şi alte locuri sfinte.

Venind spre Ierusalim, Iisus a trecut în repetate rânduri prin cătunul Betfaghe, pe la casa Mariei şi Martei din Betania şi peste Muntele Măslinilor.

Ghetsimani este grădina ultimei rugăciuni din noaptea arestării, Fortareaţa Antonia este presupusul spaţiu al locului judecării şi condamnării, Via Dolorosa este calea care leagă momentul încoronării cu spini de cel al răstignirii.

În cei 700 metri ai Drumului Crucii s-a pecetluit o nouă credinţă pentru miliarde de oameni ai ultimelor două milenii.

Pe Muntele Sion a avut loc Cina cea de Taină. În margine de Ierusalim, se află şi mormântul lui Oskar Schindler (povestea sa a fost adusă pe marile ecrane de Steven Spielberg, într-o producție premiată cu  șapte premii Oscar), care este îngropat în apropiere de spaţiul în care a cântat cocoşul de trei ori şi unde apostolul Petru s-a lepădat de Hristos.

Realizatorii TVR le vor mai arăta telespectatorilor și ţarina cumpărată din cei 30 arginiţi daţi lui Iuda, devenită vremelnic cimitirul sinucigaşilor şi al străinilor.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...