Duminică seară ne bucurăm de cântecul „ciocârliei muzicii populare româneşti”

TVR1 | Joi, 14 Octombrie 2021
Pentru seara de folclor de la TVR 1, Iuliana Tudor ne propune să urmărim concertul de retragere susţinut de Maria Ciobanu la Sala Palatului din Bucureşti. Duminică, 17, respectiv 24 octombrie, de la 21.10.

După o activitate muzicală de peste 60 de ani, Maria Ciobanu decidea, la 78 de ani, să-şi ia rămas bun de la public. Concertele de retragere din 2016 au avut reprezentaţii atât în ţară, cât şi la Bucureşti. Spectacolul susţinut de îndrăgita artistă a cântecului popular românesc la Sala Palatului din Capitală poate fi urmărit în două părţi la TVR 1 duminică seară, pe 17 şi 24 octombrie, de la ora 21.10.

(w640)

„Lie, lie Ciocârlie, rămân a voastră Mărie" este titlul concertului de retragere, după cântecul care i-a dat şi supranumele de „ciocârlia muzicii populare româneşti”.

În cadrul spectacolului, artista a cântat împreună cu cei trei copii: Ionuţ, Camelia şi Liliana. „A fost foarte greu acest moment, sunt foarte emoţionată, publicul este minunat, am trăit atâtea clipe frumoase pe scenă, îmi este greu să mă las de muzică, dar să nu spui niciodată NU. Dacă sănătatea îmi va permite şi mi se vor mai propune mici cântări prin ţară sau prin străinătate, voi accepta. Sunt fericită că, alături de mine, sunt şi cei trei copii”, a mărturisit artista presei.

Atmosfera de sărbătoare la spectacolul de retragere a Mariei Ciobanu a fost completată de artişti precum a Leontina Văduva, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu şi Gheorghe Turda, acompaniamentul fiind susţinut de celebrii "Lăutari" din Chişinău, sub bagheta maestrului Nicolae Botgros. Artista a reuşit, la cei 78 de ani ai săi, să ridice sala în picioare, mulţi dintre fani aşteptând-o după concert, în culise, pentru autografe şi fotografii.

(w640)

Performanţele vocale ale Mariei Ciobanu au fost recunoscute încă de la începutul carierei, artista reprezentând un veritabil fenomen al folclorului românesc.

 

TVR +
Canalul TVR YouTube