loader
Foto

Galerie foto

Drama istorică „Păpuşarii” este filmul european de miercuri, la TVR 1| VIDEO

Vă invităm să urmăriți, în premieră, miercuri, 18 mai, de la ora 21.10, la TVR 1, a doua parte a producţiei germane „Păpuşarii”, în regia lui Rainer Kaufmann. Prima parte a fost transmisă pe 11 mai.

 

Germania în anul 1484. Renașterea capătă influență și este o epocă fascinantă, trecerea de la Evul Mediu întunecat până la Iluminism. Dar Inchiziția mai conduce continentul cu pumnul de fier al morții, hotărâtă „să alunge diavolul” din lume.

(w882)

Richard, un băiețel plin de viață și inteligent, locuiește cu mama sa Zobeida în satul german Wandlingen, unde învaţă carte de la călugării unei mănăstiri din apropiere. Zobeida, sarazină de naștere, este moașă, dar când respinge avansurile a unui călugăr îndrăgostit ea, intră în atenția fanaticului inchizitor Heinrich Institoris, care o acuză de vrăjitorie, o torturează și apoi o arde pe rug. Richard este forțat să urmărească această faptă teribilă și jură să se răzbune pentru nedreapta moarte a mamei sale.

(w882)

(w882)

Băiatul creşte în oraşul Augsburg, sub protecţia bancherului regelui german Maximilian, bogatul comerciant Jakob Fugger, care pretinde că este unchiul său. Acesta îl introduce treptat în cercurile înalte şi îi explică jocurile puterii, dominate de biserica catolică.

(w882)

Pe măsură ce creşte, Richard - deși fascinat de expertiza unchiului său în manipularea oamenilor - are sentimente amestecate cu privire la astfel de metode. Jakob Fugger pare să privească oamenii ca marionete ale căror sfori sunt în mâinile lui, astfel încât să le poată controla și manipula după bunul plac.

Cei doi călătoresc la Roma în timpul alegerii noului papă. Pe drum, Richard o salvează de la moarte pe tânăra şi misterioasa Saviya, singura supravieţuitoare a unei ambuscade sângeroase. Cei doi se îndrăgostesc, iar Saviya, care are darul de a prezice viitorul, e convinsă că destinul lor e de a fi împreună.

(w882)

(w882)

Situaţia devine însă complicată când, ajunşi la Roma, Richard îşi pune viaţa în pericol, pentru a împlini jurământul făcut în copilărie...

(w882)

(w882)

Prima parte a filmului „Păpuşarii” (DIE PUPPENSPIELER – Germania, 2017), purtând titlul „Din foc” (AUS DEM FEUER), se vede la TVR 1 pe 11 mai, de la 21.10. Iar miercuri, pe 18 mai, la aceeaşi oră, vedem partea a doua a dramei istorice regizate de Rainer Kaufmann, „Spre lumină”.

(w882)

Din distribuţie fac parte: Samuel Schneider, Petr Cemper, Herbert Knaup, Helen Voigk

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".