loader
Foto

Două comedii savuroase, la "Duminica filmului românesc"

În 21 februarie, TVR 2 a programat două comedii româneşti îndrăgite: Alo, aterizează străbunic a (de la 13.10) şi Astă seară dansăm în familie (de la 20.10).

 

ALO, ATERIZEAZĂ STRĂBUNICA! – România, 1981
Regia: Nicolae Corjos
Cu: Sebastian Papaiani, Mimi Enăceanu, Adela Mărculescu, Tamara Buciuceanu-Botez

Romeo şi Julieta sunt căsătoriţi, au trei copii şi locuiesc cu bunica lui Romeo, care-şi adoră nepotul. Problemele familiale nu lipsesc, aşa că în clipa în care o cunoaşte pe Miki, Romeo începe să se gândească la divorţ. Numai că aici intervine vajnica străbunică de la Satu-Mare, care descinde urgent în Capitală şi se apucă să facă ordine în viaţa strănepotului şi a soţiei acestuia.

(oar_w460)

Filmul relatează cum, câteodată, o criză conjugală (care s-ar putea finaliza foarte ușor printr-o despărțire), se poate rezolva dacă ai răbdare, imaginaţie şi umor. Din ciclul "cine nu are bătrâni, să-i cumpere", rolul lui Cupidon îi revine străbunicii - cea care  îi va servi lui Romeo o usturătoare lecție de viață şi va reuni familia.

ASTĂ SEARĂ DANSĂM ÎN FAMILIE – România, 1972
Regia: Geo Saizescu
Cu: Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei

Temistocle T. Temistocle şi Alecu A. Alecu, doi "logodnici de profesie", colindă prin ţară pentru a escroca femeile dornice să se mărite. În plasa celor doi Don Juani, care se prezintă drept persoane respectabile, cad numeroase victime de diferite vârste, de la care ei reuşesc să obţină importante sume de bani în schimbul promisiunilor de căsătorie.

Pe lângă actorii profesioniști, în film apar și trei regizori: Geo Saizescu, Mircea Mureşan şi Gheorghe Naghi, precum și compozitorul Temistocle Popa. Astă seară dansăm în familie a reprezentat și debutul ca actor al lui Geo Saizescu, care a devenit apoi nelipsit din filmele sale ulterioare, purtând o serie de elemente distinctive: ochelarii fumurii, pălăria, umbrela, pipa sau trabucul

(oar_w460)

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.