Doina Ruști, invitată la Cult@Press

TVR3 | Joi, 28 Octombrie 2021
Doina Ruști, scriitor, scenarist, profesor universitar, jurnalist, vine în această săptămână la #podcast Cult@Press. În fiecare duminică, de la ora 15:45, la TVR 3, Carmen Târnoveanu vă așteaptă la un dialog despre jurnalismul cultural.
doina si carmen

Deși pare că presa este pe cale de dispariție, avem de-a face cu un alt fenomen, cu oameni care așteaptă un nou tip de lectură, un nou tip de presă. Am observant că citim de regulă, nu neapărat o revistă, ci citim pe cuvinte, căutăm dimineața cu fervoare un cuvânt și - intrăm într-o revistă on-line. Eu cred în viitorul încă al presei pe hârtie…mai ales cea de cultură, spune Doina Ruști.

(w640) doina rust

(w640) doina rust

De la păreri la principii sau de la reguli la inspirație de moment, presa delimitează un teritoriu pe cât de important, pe atât de vulnerabil , atât aș îndrăzni să spun despre o profesie din ce în ce mai greu de susținut cu toate argumentele verticalității pe masă, aceea de #jurnalist. Cât despre jurnalismul cultural, îi las pe colegii mei, evident, jurnaliști, să continue povestea în noul sezon Cult@Press, pe care l-am impachetat pe modelul #podcast: scurt și la obiect, spune Carmen Târnoveanu, realizatorul emisiunii.

(w640) carmen tar

Cult@Press, duminică, de la ora 15:45, la TVR 3.

Realizator: Carmen Târnoveanu

Jurnalist: Raluca Amzăr

Editor imagine: Liliana Năstase

TVR +
Canalul TVR YouTube