loader
Foto

Doina Ruști, invitată la Cult@Press

Doina Ruști, scriitor, scenarist, profesor universitar, jurnalist, vine în această săptămână la #podcast Cult@Press. În fiecare duminică, de la ora 15:45, la TVR 3, Carmen Târnoveanu vă așteaptă la un dialog despre jurnalismul cultural.

 

Deși pare că presa este pe cale de dispariție, avem de-a face cu un alt fenomen, cu oameni care așteaptă un nou tip de lectură, un nou tip de presă. Am observant că citim de regulă, nu neapărat o revistă, ci citim pe cuvinte, căutăm dimineața cu fervoare un cuvânt și - intrăm într-o revistă on-line. Eu cred în viitorul încă al presei pe hârtie…mai ales cea de cultură, spune Doina Ruști.

(w882) doina rust

(w882) doina rust

De la păreri la principii sau de la reguli la inspirație de moment, presa delimitează un teritoriu pe cât de important, pe atât de vulnerabil , atât aș îndrăzni să spun despre o profesie din ce în ce mai greu de susținut cu toate argumentele verticalității pe masă, aceea de #jurnalist. Cât despre jurnalismul cultural, îi las pe colegii mei, evident, jurnaliști, să continue povestea în noul sezon Cult@Press, pe care l-am impachetat pe modelul #podcast: scurt și la obiect, spune Carmen Târnoveanu, realizatorul emisiunii.

(w882) carmen tar

Cult@Press, duminică, de la ora 15:45, la TVR 3.

Realizator: Carmen Târnoveanu

Jurnalist: Raluca Amzăr

Editor imagine: Liliana Năstase

 
De Ziua Naţională, TVR a prezentat eroii dintre noi, la Gala „Omul anului” | VIDEO

Televiziunea Română onorează eroii anului 2023! Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, ora 21.00, TVR 1 a difuzat Gala „Omul anului”, ...

1 Decembrie - Dublă aniversare la TVR CULTURAL

1 Decembrie - Dublă aniversare la TVR CULTURAL

publicat: Vineri, 01 Decembrie 2023

De Ziua Naţională a României, TVR CULTURAL aniversează un an de când şi-a asumat misiunea de a readuce arta, cultura și dezbaterea de idei în ...

"Dincolo de alb și negru" cu Alexander Hausvater

publicat: Vineri, 01 Decembrie 2023

O incursiune în universul HAUSVATER la "Dincolo de alb și negru", sâmbătă, 2 decembrie, ora 17:00, la TVR 1 și TVR+.