loader
Foto

Galerie foto

Documentarul „Maria Magdalena, în dialog cu Lilian Broca”, în 8 iunie, la TVR Cultural | VIDEO

În 8 iunie, TVR Cultural a difuzat documentarul „Maria Magdalena, în dialog cu Lilian Broca” („Mary Magdalene in Conversation with Lilian Broca”, Canada, 2022), în regia Adelinei Șuvagău, premiat pentru cel mai bun film documentar la Canadian Ethnic Media Awards.

 

Scenariul documentarului este semnat de Lilian Broca şi Adelina Şuvagău, iar Adriana Vili o aduce la viață pe Maria Magdalena.

„Plasat în zilele noastre, documentarul o arată pe artista Lilian Broca lucrând la mozaicurile ei din sticlă venețiană în care o evocă pe Maria Magdalena, încercând să îi redea statutul social de care figura biblică s-a bucurat în secolul I d. Hr și pe care artiștii secolelor trecute s-au ferit să o prezinte foarte elogios, aceștia concentrându-se mai degrabă pe realizările personajelor masculine. În această perioadă în care se discută și despre realizările femeilor, figura biblică a Mariei Magdalena merită să fie reevaluată. Pentru 2.000 de ani, imaginea ei a fost deformată și defăimată. Este timpul să îndreptăm aceste etichete nefericite și nedrepte”, se arată în sinopsisul publicat pe site-ul dedicat documentarului.

În viziunea regizoarei Adelina Șuvagău, Maria Magdalena călătorește din vremuri antice până în prezent, pentru a o cunoaște pe artista Lilian Broca, în atelierul ei din Vancouver. Legătura spirituală care se formează între ele, ce se poate regăsi în toate mozaicurile lucrate de artistă, se bazează pe jurnalul și pe cercetările Lilianei Broca privind numeroasele reprezentări ale Mariei Magdalena în artă și în textele biblice, potrivit sursei citate.

(w882) Maria Magd

Sursă imagini: Facebook#mce_temp_url#

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...