loader
Foto

Galerie foto

Documentarul „Inima Reginei”, la TVR 1

Pe 14 iulie, începând cu ora 15.00, la TVR 1, Camelia Csiki ne propune documentarul care conturează portretul suveranei României Întregite – Regina Maria. Pe 18 iulie, se împlinesc 80 de ani de când suverana a plecat dintre noi. Documentarul este redifuzat de TVR 1 şi miercuri, 18 iulie, de la 17.30.

 

Sâmbătă, 14 iulie, Televiziunea Română o omagiază pe Regina României Mari prin difuzarea documentarului ”Inima Reginei”, realizat de Camelia Csiki. Pe 18 iulie, se împlinesc 80 de ani de la trecerea la cele veşnice a suveranei despre care românii își vor aminti peste veacuri că i-a ajutat să-și împlinească visul Marii Uniri.

Regele Mihai I, Majestatea Sa Margareta, Regele Simeon al Bulgariei și Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana, cel de-al cincelea copil al Reginei Maria sunt cei care conturează portretul suveranei României Întregite, în interviuri de excepție, pe durata celor 50 de minute ale filmului.

(w500)

Primul documentar ”Inima Reginei” a fost realizat în anul 2007 de Camelia Csiki și a fost distins, în Gala Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România, cu premiul  ”Prima Opera”. LA TVR 1, sâmbătă, 14 iulie, de la ora 15.00, veți revedea o parte a filmărilor de atunci, dar și continuarea poveștii.

(w882)

Este un demers unic al Televiziunii Române care a urmărit apoi, pe parcursul a 11 ani, destinul pe care l-a avut inima Reginei Maria și eforturile făcute de Regele Mihai I și de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, pentru a-i reda liniștea. Scoasă din trup, din dorința testamentară a celei mai îndrăgite regine a României, pentru a o dărui simbolic poporului pe care l-a iubit, inima suveranei a trecut, în ultimii 80 de ani, prin două țări și câteva orașe. Timp de mai bine de 40 de ani, autoritățile au abandonat-o pe un raft dintr-un depozit.

(w500)

Unii dintre cei mai reputați istorici ai vremii refac povestea zbuciumată a vieții și morții Reginei Maria. Telespectatorii pot vedea chiar inima suveranei, filmată în exclusivitate de Televiziunea Română. Filmul din anul 2007 a fost realizat pentru a trage un semnal de alarmă autorităților, spre a o reda Familiei Regale, care o revendica de mai mulți ani.

(w882)

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

Documentarul Inima Reginei poate fi urmărit sâmbătă, 14 iulie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR International şi TVR Moldova.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...