loader
Foto

Documentar TVR Iași: Expediţiile memoriei. Siberia. Tyumen | VIDEO

TVR Iași vă invităm să urmăriți primul episod al unor expediţii siberiene, difuzat sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 17.00, la "Documentar TVR Iaşi".

 

La cea de-a VI-a ediţie a acestui proiect ne dăm seama că subiectele sunt inepuizabile, că povestea fiecărui om cu amintiri din perioada deportărilor poate fi scenariu de film, că Siberia este pe cât de fermecătoare, pe atât de periculoasă și că rostul expediţionarilor este să răspândească prin lume adevăruri tăcute.

În regiunea Tyumen a fost deportată şi familia Ţarului Nicolae II înainte de a fi executată prin împuşcare.

Românii basarabeni au murit de foame şi de frig. În taiga găseşti mai multe cimitire decât localităţi. Cei care au supravieţuit s-au întors acasă. Dar trecerea lor pe acolo a marcat locurile care ne-au fost repere în expediţiile noastre. 

Regizor: Violeta Gorgos

O coproducţie TVR Iaşi, TVR Internaţional şi OWH Studio Chişinău

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”, o ediție despre conservarea valorilor culturale românești

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.